Lütfen sesimize kulak verin ve önlem alın

Yaklaşık 45 gündür Uşaklıların hayatına giren, “Bin bin” diye bilinen scooterler konusunda hiçbir önlem alınmadığı ve bilinçsizce kullanılmaya devam edildiği için çok tehlikeli kazalar yaşanıyor
Lütfen sesimize kulak verin ve önlem alın

“Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri Anonim Şirketi” tarafından kent merkezinde 220 adet scooter konmuştu. Bu akşam Ünalan Mahallesi Bodur Sokakta yürekleri ağza getiren bir olay yaşandı.

Genç bir kız Ünalan Mahallesi Bodur Sokakta scooter ile hızla ilerken dengesini kaybetti ve yere kapaklandı. O sırada kaldırımda yürümekte olan bir vatandaş derhal genç kızın yanına giderek yardım etti.

www.usakgundem.com daha önce de uyarmıştı

İnternet sitemizde 23 Haziran tarihinde yayınlanan bir haberde; yine esnaf Yücel Kozak’a ait işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinde scooter, kiralayan biri kız, 2 genç bir scootere binmiş vaziyette hızlı biçimde sokakta ters yönden ilerliyor. Karşılarına bir anda bir kamyon çıkıyor. Kamyonu fark eden delikanlı ve genç kız kendilerini kaldırıma atarak canlarını kurtarıyor. Delikanlı son bir hamle ile scooteri de çekerek kamyon altında kalmasını engelliyordu.

https://www.usakgundem.com/guncel/scooter-keyfi-yaparken-az-kalsin-canlarindan-oluyorlardi-h10121.html

Evet, scooterlara binmek çok keyifli. Hayatımıza renk tattığı bir gerçek ama önlem alınmazsa çok feci kazalara şahit olabiliriz. Onun için çok geç olmadan önlem alınmalı ve Uşaklı hemşerilerimize scooter kullanma konusunda eğitimler verilmeli diye düşünüyoruz.

(SALİH KILINÇ / HABER)