Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan'ın görüşmesinden ilk açıklama! Gayet olumluydu

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından ikinci turda destek vereceği adayı seçecek olan Sinan Oğan bugün ilk olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirdi.
Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan'ın görüşmesinden ilk açıklama! Gayet olumluydu

Seçimin YSK tarafından da yapılan açıklamalar sonucunda kesin bir şekilde ikinci tura kaldığının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan bugün görüşme gerçekleştirdi. Sinan Oğan'ın ikinci tur için kime destek vereceği konusunda kararın bu görüşmeler sonucunda gerçekleşeceği belirleneceği öğrenildi.

GÖRÜŞME TAMAMLANDI!

Bugün iki aday arasında görüşmenin tamamlanmasının ardından CHP'den bu görüşme hakkında ilk açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç tarafından yapılan açıklamalara göre "O görüşme gayet olumlu bir görüşmeydi. Sayın genel başkanımız (Oğan'ı) tebrik etti" dedi.

SİNAN OĞAN ŞARTLARINI SUNMUŞTU! 

Görüşmenin olumlu geçtiği yönünde bilgilerin gelmesinin yanı sıra daha öncesinde yapılan açıklamalara göre Sinan Oğan tarafından seçimde destek verecekleri aday için şartlarının bulunduğunu ifade etmişti. Bu şartları ise Oğan,  "Değerli arkadaşlar önümüzde zorlu bir 15 gün daha olacak. Bu süre boyunca eğer seçimler ikinci tura kalırsa bu süreçte milletimize memleketimize hayırlı bir sonuç olması için elimizden geleni yapacağız. Şu an bunu ya da şunu destekliyoruz demiyoruz. Ata İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerle bize oy veren temsilcileriyle imza verenlerle istişareler yapacağız ve sonuçta bir karar vereceğiz. Bizim ilk baştan beri ortaya koyduğumuz tavır şuydu, bu son günlerde sanki biz bir pazarlık içerisine gireceğimiz lanse edildi. Bizim söylediğimiz çok açıktı, sığınmacıların gönderilmesi, ekonomik krizin sebeplerinden olan faiz sebep, enflasyon sonuç saçmalığından kurtulunması gibi şartlarımız vardır. Bu şartlar olmadan ikinci aşamaya geçilemez. FETÖ, PKK ve Hizbullah başta olmak üzere terörle mücadele önceliklerimizdendir." şeklinde yaptığı açıklamalar ile dile getirdi. 

Şimdi ise yapılan görüşmeler ve önümüzdeki günlerdeki yaşanacak sürecin ardından Sinan Oğan'ın hangi adaya destek vereceği merak konusu oldu. 

İlgili Haberler