Kandilli Rasathanesi'nden İstanbul depremi için kritik uyarı! 2030'a kadar her an gerçekleşebilir

Kandilli Rasathanesi'nin müdüründen İstanbul depremi ile ilgili kritik uyarıları.
Kandilli Rasathanesi'nden İstanbul depremi için kritik uyarı! 2030'a kadar her an gerçekleşebilir

Kandilli Rasathanesi'nden İstanbul depremi için kritik uyarı! 2030'a kadar her an gerçekleşebilir: Asrın felaketi olarak adlandırılan dünya tarihinin en büyük depremlerinden olan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında İstanbul'da yaşanması beklenen depremde tekrar gündeme geldi. 2030 yılına kadar gerçekleşebileceği konusunda uyarıda bulunan uzmanlar İstanbul depremi için alınması gereken önlemleri açıklıyorlar.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonra deprem bölgesindeki gelişmeleri yakından takip eden uluslararası basınlar tarafından Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Profesör Doktor Doğan Kalafat'a 'İstanbul büyük bir depreme hazır mı?' şeklinde soru yönetltti. Kalafat ise bu konu ile ilgili detayları paylaşarak İstanbul için kritik deprem uyarısında bulundu.

ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Uluslararası haber ajansı tarafından Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Profesör Doktor Doğan Kalafat'a yöneltilen İstanbul büyük bir depreme hazır mı? şeklindeki soru üzerine açıklama yapan Kalafat şu ifadelere yer verdi;

"Düşük kaliteli çimento kullanmayı ve yumuşak topraklar üzerine bina inşa etmeyi kınayan Kalafat, 'İstanbul ne yazık ki, çok sayıda kötü inşa edilmiş binaya sahip çok büyük bir şehir. Zamanı iyi değerlendirmeliyiz' şeklinde konuştu. 

ALINACAK EN HAYATİ ÖNLEM BU

İstanbul'da olası bir depreme istinaden konuşan Kalafat depreme dayanıklı evlerin sağlam zemin üzerine yapılması gerektiğini söyleyerek "Alınacak en hayati önlem bu." dedi. 

Açıklamalarını sürdüren Kalafat Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Kalafat konuşmasına şöyle devam etti;

"6 Şubat’tan beri Türkiye’de 9 bin artçı yaşandı. Bu olması gerekenin 7-8 katı." diyen Kalatat İstanbul'da beklenen deprem ile ilgili de 2030 yılına kadar bu bölgede deprem gerçekleşme olaslığının yüzde 65 olduğunu söyledi. 

Kalafat deprem yaşanmadan önce erken uyarı sistemi ile ilgili de bilgi vererek "Bu sistemin etkili bir şekilde çalışması için İstanbul fay hattına çok yakın." dedi. 

İlgili Haberler