İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu

İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı, AK Parti Denizli Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan hakkında Uşak Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.
İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu

İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, il ve ilçe yöneticilerinin bulunduğu grup müracaat savcılığına Özkan hakkında tek tek şikâyet dilekçesi verdi.

Geçtiğimiz günlerde, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın bir televizyon kanalında  çıktığı programda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ve parti teşkilatını kastederek  “FETÖ’nün kurdurttuğu partidir.” İfadesini kullanması, İYİ Parti teşkilatlarını kızdırdı.

“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ”

Suç duyurusu öncesi bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, “Bir tv programında ve sosyal medyada beyanları yayınlanan söz konusu şahıs, bütün İYİ Parti teşkilatlarımıza, hatta İYİ Parti’ye oy veren seçmenlerimize karşı alenen açıkça hakaret, iftira halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama suçları işlemiştir. Bu konuda suç duyurusunda bulunduk ve şikâyet dilekçemizi veriyoruz. AK Parti mensupları artık, çamur atma siyasetini bırakıp halkın dertlerine kulak vermeliler. İYİ Parti’nin yükselişini çamur at izi kalsın siyaseti ile kapatmaya çalışıyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.

FETÖ’NUN 1 NUMARALI SİYASİ AYAĞI CAHİT ÖZKAN’DIR”

Merkez Bankası eski Başkanı, ve Uşaklı olan İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz da kısa bir açıklamada bulundu.

Yılmaz; “İl Başkanımızın da ifade ettiği gibi AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın partimiz ve Genel Başkanımız hakkında haddini aşan mesnetsiz iddialarını ispata davet için suç duyurusunda bulunuyoruz. Eğer herhangi bir yerde çok gürültü patırtı çıkaran biri varsa suçunu bastırmak için gürültü patırtı yapıyordur. Cahit Bey böyle birisidir.

Cahit Bey bu konuda ayağına sıkmıştır ve büyük yanlış yapmıştır. Biz İYİ parti olarak FETÖ’nun siyasi ayağının araştırılması için defalarca araştırma önergesi verdik. Diğer muhalefet partileri de verdi.

Başat Cahit Bey olmak üzere AKP’liler buna itiraz etti. Samimi olsalardı bu araştırma önergelerine evet demeleri gerekirdi. Fakat evet demediler.Daha önce kurulan siyasi araştırma komisyonun raporu da halen yayınlanmadı. Başkanlık makamında bekletiliyor.

Sayın savcıların bu konuyu ciddiye almasını ve bu konuyu araştırmasını istiyoruz. Daha önce de genel başkanımız hakkında da böyle bir dosya hazırlanmıştı. Genel başkanımızın “Bu dosyanın içeriği nedir? Bilmek istiyorum” diye defalarca başvurduğu halde bu dosya ve bilgi verilmedi.

Bunlar kendi suçlarını bastırmak ve örtbas etmek için bağırıyor. Bugün AK Parti’yi kazısan altından FETÖ çıkıyor, FETÖ’yu kazısan altından AK Parti çıkıyor. Bu yüzden Sayın savcıların bu konuyu iyice araştırmasını istiyoruz. Sayın Cahit Özkan da FETÖ’nun bir numaralı siyasi ayağı olarak tarihe geçecektir diyorum” dedi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler