İstanbulluları deprem tedirginliği sardı! Fay hattından uzak olan ilçeler tercih ediliyor

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar deprem riskinden dolayı fay hattından uzak yerlerde kiralık daire bakmaya başladılar.
İstanbulluları deprem tedirginliği sardı! Fay hattından uzak olan ilçeler tercih ediliyor

İstanbulluları deprem tedirginliği sardı! Fay hattından uzak olan ilçeler tercih ediliyor: Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde tam 11 il feci şekilde etkilendi. Bazı illerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken Hatay'da da 20 Şubat tarihinde 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem yaşandı. Hal böyle olunca vatandaşlar tedirgin olmaya başladı. Uzman isimler Hatay ve Kahramanmaraş merkezli gerçekleşecek olan depremler ile ilgili daha önceden defalarca uyarmışlardı. Şimdi de Adana ve İstanbul illerinde büyük depremler bekleniyor. İstanbul'da yaşayan vatandaşları uzman isimlerin deprem ile ilgili yapmış oldukları uyarılar doğrultusunda fay hattından uzak ilçeleri tercih etmeye başladılar. 

FAY HATTINDAN UZAK İLÇELERDE KİRALIK DAİRE BAKIYORLAR 

Yerbilimci uzman isimler tarafından yapılan deprem uyarıları İstanbul'da paniğe neden oldu. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar deprem riskinin daha az olduğu bölgeleri tercih etmeye başladılar. Başakşehir, Arnavutköy gibi fay hattından uzak ilçeler yerleşim yeri olarak daha fazla tercih edilmeye başlandı. Ayrıca yeni binalar araştırılmaya başlandı. 1999 tarihinden önce yapılan konutlara ilgi büyük oranda düştü. 

İstanbul'da kiralık evlere talebin olduğu fakat satılıklara talebin eskiye göre azaldığını söyleyen emlakçı Şerafettin Başaran vatandaşların şu anda yeni binalara talep gösterdiğini açıkladı. Eskiden 1999 deprem öncesi olan konutlara ilgi varken şu anda bu konutlara ilginin azaldığını söyleyen emlakçı vatandaşların İstanbul'un fay hattından uzak ilçelerinde ve deprem riski az bölgelerinde kiralık ev baktıklarını söyledi. 

İlgili Haberler