Büyük İstanbul depreminin nerelerde kaç şiddetinde ne kadar süreceği Celal Şengör tarafından açıklandı

Türkiye'de Prof. Dr. Celal Şengör tarafından Büyük İstanbul Depremi'nin nerelerde, kaç şiddetinde ve ne kadar süreceği açıklandı.
Büyük İstanbul depreminin nerelerde kaç şiddetinde ne kadar süreceği Celal Şengör tarafından açıklandı

Büyük İstanbul depreminin nerelerde kaç şiddetinde ne kadar süreceği Celal Şengör tarafından açıklandı - Türkiye'de Prof. Dr. Celal Şengör tarafından Büyük İstanbul Depremi'nin nerelerde, kaç şiddetinde ve ne kadar süreceği açıklandı. Yerbilimi uzmanı olarak bilinen Celal Şengör canlı yayında yaptığı açıklamalar ile gündeme gelirken dün meydana gelen Hatay depremi sonrasında da İstanbul depremine dair detaylar araştırılmaya başlandı.

Ülke genelinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük şiddetli deprem sonrasında 41 binden fazla vatandaş hayatını keybetti. Gerçekleşen facia sonrasında da bölgeler de çalışmalar devam ederken Hatay'da art arda yeni depremler olurken 8 kişi de hayatını kaybetti. 

CELAL ŞENGÖR'DEN DEPREM AÇIKLAMASI

Kafa Tv'ye konuk olan Celal Şengör değerlendirmeler de bulunurken; deprem beklenen bölgelerde de açıklamalar da bulunan Celal Şengör, İstanbul'da beklenen depremde de Yeşilköy ve Tuzla bölgelerinde de 9 şiddetinde hissedileceği belirtildi. 

Celal Şengör tarafından yapılan açıklamalarda da, "Yeşilköy'de ve Tuzla'da şiddet 9'a çıkacak! Büyüklük değil ama şiddet 9 olarak hissedilecek. Depremin büyüklüğü için en az 7.0 şiddetini öngörüyoruz. Yeşilköy'ün zemini de iyi değil. Adalar'daki evler sağlam ama fay burnunuzun dibinde, Adalar'da tsunami tehlikesi yok. Adalar'ı sıkı bir şekilde sallayacak" dedi.

İŞTE DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ!

Celal Şengör tarafından gelen açıklamalarda deprem büyüklüklerinin 7 seviyelerinde olmasının beklendiği ve 2 dakika boyunca da süreceği ifade edilirken Şengör, "Elimizdeki verilere göre İstanbul depreminin 2 dakika süreceğini düşünüyoruz. Beykoz, Anadolu Hisarı ve Bebek buralar sağlam yerler fakat Beşiktaş'a garanti veremem. İstanbul'da sahillerden uzak durulmasını tavsiye ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

GÜNLER ÖNCESİNDEN BİLMİŞTİ

Dün gerçekleşen 6.4 şiddetinde ki depremin bilançosu da açıklanırken 8 kişi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Şengör, "Oradaki vatandaşlar, 6,4-6,7 aralığındaki depreme hazırlıklı olsunlar" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler