İngiliz banka Standard Chartered deprem, seçim ve dolar tahmininde bulundu!

İngiltere'nin önde gelen bankaları arasında yer alan Standard Chartered yaşanan korkutucu depremin ardından ekonomiye, seçimlere ve dolar kuruna ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. 
İngiliz banka Standard Chartered deprem, seçim ve dolar tahmininde bulundu!

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından İngiliz Banka Standard Chartered dolar, deprem ve seçim yorumlarında bulundu. Dünyanın gündeminde Kahramanmaraş merkezli deprem yer alırken özellikle de deprem sonrası Türkiye ekonomisi merak konusu olmuştu. 

İNGİLİZ BANKASI RAPORLARINI YAYINLADI!

İngiltere'nin önde gelen bankaları arasında yer alan Standard Chartered yaşanan korkutucu depremin ardından ekonomiye, seçimlere ve dolar kuruna ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. seçimler ve ekonomi konu başlıklarının yer aldığı bir rapor çıkarımı yapan Standard Chartered “Türkiye’nin belirsiz seçimi” başlıklı raporunu yayımladı. Bankanın ekonomistleri arasında yer alan  Geoff Kendrick ve Farooq Pasha imzası taşıyan raporda seçim senaryolarına göre dolar yorumunda bulundu. 

Raporda Türkiye'nin seçimlere kötüye giden bir ortamda gireceğine, insani bir krize neden olan depremin ardından hükümete şimdiye kadar ki en düşük seviyede destek verildiğine dikkat çekerken ortaya çıkarılan raporda “Ancak muhalefetin bölünmüş durumu, başkanlık seçiminin sonucuna dair tahmin yapmayı zorlaştırıyor” denildi. Aynı zamanda raporda yer alan “Geniş kanı, AKP-MHP hükümet ittifakının meclis çoğunluğunu kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu yönünde. Çeşitli seçim sonrası ittifaklar ve azınlık hükümeti senaryoları mümkün” ifadeleri Türkiye'de 2022'de yüzde 72 olan enflasyonun 2023’te yüzde 50 olmasının beklendiği ancak yukarı yönlü risklerin de mevcut olduğu belirtildi. 

DEPREMİN ETKİLERİNİN ANLAŞILMASI İÇİN ERKEN!

Depremin seçim üzerindeki etkisinin anlaşılabilmesi için erken olduğu belirtilirken yapılan raporda “Depremin seçim sonuçlarını ya da seçimin tarihini nasıl etkileyebileceğini bilmek için henüz çok erken” denildi. Raporda değinilen bir diğer konu ise deprem bölgeleri oldu. Depremin yaşandığı birçok ilde Ak Parti hükümetinin yer aldığı belirtilirken bu durumun için  “Ancak aynı şekilde tarih, ulusal kriz zamanlarında seçmenlerin bazen bilinen kişileri ve güçlü liderleri yeni bir yön yerine tercih ettiğini gösteriyor” denildi. 

İlgili Haberler