İkinci el araç alacakları ilgilendiriyor! Piyasada son 15 günde yüzde 5 artış yaşandı

İkinci el araç piyasasında uzun bir durgunluktan sonra tekrar hareketlilik yaşandı. Son 15 günde satışlarda yüzde 5 artış yaşandı.
İkinci el araç alacakları ilgilendiriyor! Piyasada son 15 günde yüzde 5 artış yaşandı

Ramazan Bayramı ve yaklaşan seçimler dolayısıyla otomotiv sektöründe hareketlilik yaşandı. İkinci el piyasasında son 15 günde yüzde 5 artış oldu. En çok tercih edilen araçların ise 350 bin TL ile 500 bin TL arasında olan araçların olduğu açıklandı. İkinci el araç satın alacaklar için araç satın almanın tam zamanı olduğu duyuruldu. 

İkinci el otomobil piyasasında son zamanlarda yaşanan fiyat artışlarından dolayı bir durgunluk yaşandı. Fakat son 15 gündür Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ve Genel Seçlimlerin de yaklaşmasıyla beklenen hareketlilik yaşanmaya başladı. Seçimler bilindiği üzere 14 Mayıs 2023 tarihine çekildi. Bu durum da yine ikinci el araç piyasasında talebin artmasına sebep oldu. 

VATANDAŞ İKİNCİ EL OTOMOBİLE YÖNELDİ

Oto Galerici Gökhan Ardeşen Ramazan Bayramı'nın ve seçimlerin yaklaşmasıyla ikinci el otomobile talebin de arttığını söyleyerek sıfır otomobilin de bulunmadığını söyledi. Sıfır otomobil bulamayan vatandaş ise ikinci el otomobile yöneldi. Seçim sonrasında otomobil fiyatlarının artacağını düşünen vatandaş seçimden önce otomobil almak için kolları sıvadı. Yapılan araştırmalara göre ise talebin en üksek olduğu araçların fiyatlarının 350 bin TL ile 500 bin TL arasında olduğu açıklandı.

SON 15 GÜNDE YÜZDE 5 ARTTI

Seçim ve Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte ikinci el araba satışlarının yüzde 5 arttığını söyleyen Ardeşen konuşmalarına şöyle devam etti; "Önümüz Ramazan Bayramı bu dönemlerde ikinci el otomobil fiyatlarında hep bir artış yaşanıyor. Ayrıca buna ek olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de erkene çekilmesi ikinci el otomobil piyasasını hareketlendirdi. Vatandaş hem bayram öncesi araç almak istiyor hem de seçim sonrası otomobil fiyatlarının artacağını düşünerek şimdiden ihtiyaç için ya da yatırım yapmak için otomobil alıyorlar. Buda ikinci el otomobil piyasasını 15 gün içinde yüzde 5 arttırdı” diye konuştu.

İlgili Haberler