İki bölge için kritik uyarı geldi! Özellikle bu bölgelerde orman yangını riski çok yüksek

Özellikle iki bölge için aşırı sıcaklardan dolayı artan orman yangını riski konusunda uyarılar peş peşe geldi. O bölgelerde yaşayan insanlar ve tüm kurumlar için önlem alınması ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunuldu.
İki bölge için kritik uyarı geldi! Özellikle bu bölgelerde orman yangını riski çok yüksek

Antalya Kent Konseyi Çevre Grubu tarafından yayımlanan verilere göre özellikle o bölgelerde çok yüksek orman yangını riski bulunmaktadır. Antalya Kent Konseyi Çevre Grubu Orman Yangınları Bilgi Sistemleri Haritası'nı yayımladı. Bu haritada Akdeniz ve Güney Ege'de birçok bölge aşırı tehlikeli olarak çok aşırı tehlike ve aşırı tehlikeli olarak görülmüştür. Hava sıcakları son günlerde oldukça arttı. Bu sıcakları ise bir hafta kadar süreceği açıklandı.

Vatandaşlara dışarı çıkmayın uyarısı yapılmasının yanında bazı bölgeler için ise orman yangını riski dolayısıyla uyarılar yapılmıştır. Hava sıcaklarının rekor seviyeye ulaşması özellikle Akdeniz ve Güney Ege sahillerinde büyük etsi yaratıyor. Bu sıcaklar söz konusu bölgelerde orman yangını riskini artırmaktadır. Orman yangılanları ile ilgili ekiplerin teyakkuzda olması ve her duruma hazırlıklı olması konusunda uyarılar yapıldı.

O BÖLGELERDE ORMAN YANGINI RİSKİ ÇOK YÜKSEK

Antalya Kent Konseyi Çevre Grubu tarafından yapılan uyarıda özellikle Akdeniz ve Güney Ege'de yüksek sıcaklık sebebiyle çok aşırı tehlikeli ve aşırı tehlikeli bölgeler olduğu açıklandı. Bu bölgelerde tekayyuzda olunması gerektiği bildirildi.

Hem bu bölgelerde yaşayan halk hem de kurumların orman yangınlarına karşı önlem almaları ve dikkatli olmaları söylendi. Antalya Kent Konseyi Çevre Grubu tarafından yapılan uyarıda özellikle 15 Temmuz tarihi itibariyle Kaş'tan Gazipaşa'ya, Elmalı'dan Gündoğmuş'a Antalya'nın yeniden yangınlarla karşılaşma ihtimalinin yüksek olmasına dikkat çekildi.

Yeni yangın felaketlerinin ise yaşanmaması için vatandaşları ve gerekli tüm grupların uyarılması gerektiği ve önlem alması gerektiği ile ilgili bilgiler paylaşıldı. İzmir, Manisa,  Aydın, Muğla, Antalya'dan Karaman ve Mersin'e Ege ve Akdeniz sahillerinin çok aşırı ve aşırı tehlikeli olarak en riskli bölgeler olduğu açıklandı. Bu bölgelerde yüksek sıcaklardan dolayı orman yangını olabileceği ve bu konuda gerekli tüm önlemlerin alınması gerektiği açıklandı. 

İlgili Haberler