Uşak'a sıcak hava uyarısı! Bugün bu saate dikkat, güneşte kalmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugünün hava tahminlerini açıkladı. Uşak’ta bugün hava nasıl olacak ve vatandaşlara hangi uyarılar yapıldı? 
Uşak'a sıcak hava uyarısı! Bugün bu saate dikkat, güneşte kalmayın!

Türkiye mevsim normallerinin üzerinde sıcak hava ile karşı karşıya kaldı. Tüm yurtta sıcak hava uyarısı yapılırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminlerini açıkladı. Uşak için de hava tahminlerini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı uyarılarda bulundu. Vatandaşlardan dikkatli olmaları istenirken özellikle aşırı sıcaklardan korunmaları tavsiye edildi. Bugün Uşak’ta hava nasıl olacak, beklenen hava olayları neler? 

BUGÜNÜN HAVA TAHMİNİ NE?

Uşak için özel bir hava tahmini raporu yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıklara karşı dikkatli olunmasını istedi. Mevsim normallerinin üstünde meydana gelecek olan sıcaklıklar için saatlik tahminlerde bulunuldu. Gün boyu Uşak’ta açık bir hava etkili olacak ve bu durum herhangi bir şekilde değişmeyecek. 

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre bugün saat 06 ile 09 saatleri arasında 25 derecede bir sıcaklık olması bekleniyor. Saat 09 ile 12 arasında ise sıcaklık artmaya başlayacak ve 31 dereceye yükselecek. Saat 12’den sonra ise günün en yüksek sıcaklığı etkili olacak. 12 ile 15 arasında termometrelerde 35 derecede bir sıcaklığın görülmesi bekleniyor. Öğleden sonra sıcaklık hafif düşecek ve 15 ile 18 arasında 33 derece sıcaklık meydana gelecek. 18 ile 21 saatleri arasında sıcaklık 28 dereceye, 21 ile 24 saatleri arasında ise sıcaklık 24 dereceye düşecek. 

DIŞARI ÇIKMAYIN UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sıcak havalarda dışarı çıkmamaları öneriliyor. Bugün Uşak’ta saat 12 ile 15 arasında en yüksek dereceli sıcaklık hissedilecek. 35 dereceyi bulacak sıcaklıktan olumsuz etkilenilmemesi için zorunlu olmadıkça vatandaşların bu saatlerde evlerinden veya iş yerlerinden dışarıya çıkmamaları istendi. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar, kalp ve tansiyon hastaları için bu sıcaklıklardan kendilerini korumaları gerektiği bildirildi. 

Öte yandan sıcaklıkların 5 günlük hava tahmini raporuna göre devam edeceği bildirildi. Uşak’ta Perşembe gününe kadar açık ve sıcak bir hava etkili olacak. Perşembe sonrası için ise henüz hava durumu tahmini açıklanmadı. 

İlgili Haberler