Haluk Levent'ten Ahbap açıklaması! Ahbap Afad'ın alternatifi hiç değildir

Haluk Levent kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar ile cevap vermeye devam ediyor.
Haluk Levent'ten Ahbap açıklaması! Ahbap Afad'ın alternatifi hiç değildir

Haluk Levent'ten Ahbap açıklaması! Ahbap Afad'ın alternatifi hiç değildir: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin tam 11 ilde büyük yıkımlara sebep olmasından sonra bu illere yardım için bağış toplayan Abhap derneğinin kurucusu olan Haluk Levent'ten Ahbap açıklaması geldi. Haluk Levent'e birçok ünlü isimden eleştiriler yapılmıştı.

Son günlürde gündemden düşmeyen diyaloglar devam ediyor. Haluk Levent kendisi adına "AFAD güzellemesi yapıyor" şeklindeki eleştirilere yanıt verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada "Ahbap Afad'ın alternatifi hiç değildir olamaz da. Ahbap iyi bir dağıtımcı, iyi bir depolaması organize ekiptir. Fakat bir devlet kurumunun karşıtı değildir" diyerek eleştirilere tepki gösterdi.

Ahbap Derneğinin kurucusu olan ünlü sanatçı Haluk Levent kendisi hakkında yapılan eleştirilere karşı kişisel sosyal medya hesabı üzerinden art arda paylaşım yapmaya devam ediyor. Yaptığı paylaşımda kendisi adına 'AFAD güzellemesi yapıyor' şeklindeki eleştiriyi yine Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar ile yanıtladı. 

AHBAP AFAD'IN ALTERNATİFİ HİÇ DEĞİLDİR 

Haluk Levent sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda Ahbap'ın Afad'ın alternatifi olmadığını şu sözler ile açıkladı; 

"Ahbap Afad'ın alternatifi hiç değildir olamaz da. Mesela bizim sadece 30 kişilik arama kurtarma ekinimiz var ve deprem başından beri çalışıyorlar. Ama Afad'ın binlerce. Ahbap iyi bir dağıtımcı iyi bir depolaması organize ekiptir. Fakat bir devlet kurumunun karşıtı değildir!

DEVLETİN ARAMA KURTARMASI AFAD'TIR

"Ben ne zaman AFAD adını geçirsem 'vay AFAD güzellemesi' yapıyor diyenler! Konuyu açalım mı? Örneğin, araba aldınız ehliyet yok. Ehliyeti devletin kurumundan almamışsanız arabayı nasıl kullanacaksınız? Yangın sonrası fidan dikeceksin. Orman Müdürlüğü'nün izni olmadan imkansız!

Kısaca hiçbir şeyi kendi başımıza yapamayız. Depremde yangında, selde yani bir afet durumunda devletin arama kurtarması AFAD'tır. Önce bölgeye yerleşir planlamalarını yapar. Yani AFAD devletin bir organıdır. Bizler önce ondan onay alır sonra yaparız. Mesela Çadır kent mevzusu.

Yani biz ya da başka bir STK çadır kent kurarken kafamıza göre plan yapamıyoruz. Planlanmış alan gösteriliyor bizlere. Ve lojistik destek veriliyor. Elektrik , jeneratör, tuvalet vs. Ondan sonra Çadır satın alıp geliyoruz. Oraya kuruluyoruz. Çünkü gelişigüzel yapamayız!" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler