Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar, Güngören, Esenler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar ve Silivriye'de yaşayanlar dikkat! Deprem riski açıklandı

Türkiye'de yaşanan asrın felaketi sonrası gözler olası büyük İstanbul depremine çevrildi.
Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar, Güngören, Esenler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar ve Silivriye'de yaşayanlar dikkat! Deprem riski açıklandı

Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar, Güngören, Esenler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar ve Silivriye'de yaşayanlar dikkat! Deprem riski açıklandı - Türkiye'de yaşanan asrın felaketi sonrası gözler olası büyük İstanbul depremine çevrildi. AFAD Bilim Kurulu üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy tarafından gelen açıklamalarda Marmara denizinin içerisinden geçen Kuzey Anadolu Fayı üzerinde 7 şiddetinden büyük deprem olacağı konuşulurken bu süreçte de riskli ve güvenli ilçelere dair de açıklamalar geldi. 

O BÖLGELERDE ZEMİN SAĞLAM

Bilim Kurulu Üyesi Şükrü Ersoy bu süreçte deprem olmayan her süreyi iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken kentsel dönüşümün de hızlandırılması gerektiğini ifade etti. 

İHA'ya konuşan Ersoy; Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Sarıyer ve Başakşehir gibi ilçeler zeminlerinin sağlam olduğunu Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar, Güngören, Esenler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar ve Silivriye doğru kesimlerin ise çürük olduğunu belirten Ersoy, hassas zeminler üzerinde de sağlam bina yapıldığı zaman gönül rahatlığıyla oturulabileceğini anlattı.

İSTANBUL'DA RİSKLİ İLÇELER!

İstanbul bölgesinde 7 şiddetinden daha büyük bir deprem olabileceğini ifade eden Ersoy, "İstanbulda 7den büyük bir deprem Marmara denizinin içerisinden geçen Kuzey Anadolu fayı üzerinde mutlaka olacak. Ama bu şimdi de olur bir 30 yıl sonra da olur. Eninde sonunda olacak. Bekleyiş süresi çok fazla olmayabilir. Eninde sonunda İstanbul çevresinde büyük bir deprem olabilir. Bu bakımdan deprem olmayan her süreyi iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Özellikle riskli alanlarda riskli binaları güçlendirmek veya yıkıp yeniden yapmak gibi bir uğraş içinde olmamız gerekiyor. Kentsel dönüşümü hızlandırmamız gerekiyor" dedi.

30 MİLYON MARMARA'DA YAŞIYOR

İstanbul'un deprem açısından büyük risk teşkil ettiğini ifade eden Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "İstanbul büyük risk altında çünkü dinamik nüfus neredeyse 20 milyona varıyor. Bunun Marmara açısından değerlendirdiğimizde neredeyse 30 milyon insan Marmara yaşıyor. Konutlar açısından İstanbulda 1 buçuk 2 milyon bina var. Müstakil konut sayısı 7 milyon. Dolayısıyla buradaki bir deprem çok yıkıcı olabilir. O yüzden yapılarımızı ve insanlarımızı depreme hazırlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler