Dikkat! O karta sahip olanlar toplu taşımayı ücretsiz kullanacak! Duyuru yapıldı

O Belediyede başvuru yapılara elde edilecek o kartlar aracılığıyla toplu taşıma ücretsiz olarak kullanabilecektir. İşte detaylar.
Dikkat! O karta sahip olanlar toplu taşımayı ücretsiz kullanacak! Duyuru yapıldı

O Belediye tarafından alınan bir karara göre cebinde belirtilen kartlardan olan vatandaşlar toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanabilecekler. Siirt Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre ücretsiz toplu taşıma desteği sunulacağı öğrenildi. Peki söz konusu karta kimler başvuru yapabilir? İşte kart ile ilgili detayla bilgiler.

 Siirt Belediyesi yayınlamış olduğu yazılı açıklamada depremzede vatandaşlar için ücretsiz toplu taşıma desteği vereceğini duyurdu. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardında binlerce vatandaş hayatını kaybederken birçok vatandaş ise evsiz kaldı. Memleketlerini, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan vatandaşlar akrabalarının bulunduğu ya da kendilerine yakın olan illere yerleşti. Hal böyle olunca Siirt Belediyesi ise yeni kararını duyurdu. 

Bu karara göre depremzede vatandaşlar için misafir kart uygulaması uygulanacak. Bu karta sahip olabilecek olan vatandaşlar ise yalnızca depremzede vatandaşlar olacaktır. Peki bu konu ile ilgili detaylar neler?

DEPREMZEDELER İÇİN MİSAFİR KART UYGULAMASI 

Siirt Belediyesi depremzede vatandaşlara destek olmak için yayınlamış olduğu açıklamada şu ifadeler yer verildi; 'Afetzede kardeşlerimizin yanındayız. Depremlerden etkilenerek ilimizde misafir edilen afetzede kardeşlerimiz Belediyemizin Toplu Taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanabilecektir." denildi. 

Siirt Belediyesi Meclis Toplantısı'nda alınan bir karara göre depremden etkilenerek Siirt'te misafir edilen depremzede vatandaşların yararlanabileceğin bir uygulama işleme konuldu. Alınan karara göre depremzede vatandaşlar alacağı kart ile toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanabilecekler. 

Siirt Belediyesi tarafından alınan karada şu ifadelere yer verildi; "06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden dolayı afet bölgesini terk eden ve ilimizde misafir olarak yaşamaya devam eden afetzedelerin Belediyemize ait toplu taşıma hizmeti veren araçlarından "misafir kart" ile ücretsiz kullanmalarına; Belediye Meclisinin 2023 Mart Ayı Toplantısının 10.03.2023 tarihli 1. Birleşiminin 1. Oturumunda oybirliğiyle karar verildi." denildi. 

İlgili Haberler