Erzincan'da toplu taşımaya zam! Yarından itibaren geçerli olacak

Erzincan'da yarından itibaren geçerli olmak üzere toplu taşımaya zam yapıldığı açıklandı. Yeni fiyat listesi yayımlandı.
Erzincan'da toplu taşımaya zam! Yarından itibaren geçerli olacak

Bugün Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon tarafından yapılan açıklama ile birlikte toplu taşımaya zam yapıldığı öğrenildi. Yeni tarife üzerinden vatandaşların kullanacağı bu toplu taşımalar hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ise konu hakkında Bedir Limon açıklamalarda bulundu. 

DUYURU YAPILDI! 

Konu hakkında merak edilenlerin ardından Erzincan'da toplu taşımaya gelen zamlar hakkında Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon şu şekilde açıklamalarda bulundu; 

“5362 sayılı esnaf ve Sanatkârlar Kanunun 62. maddesi gereğince ilimizde 26.02.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak özel halk otobüsü ücretlerinde fiyat değişikliği yapılacak. Özel halk otobüsü mesleği ile iştigal eden üyelerimizin talepleri doğrultusunda; Birlik Yönetim Kurulumuz 24.02.2023 tarihinde konu ile ilgili olarak toplantı yapmış ve yeni fiyat tarifesi onaylanmıştır. En son 02.09.2023 tarihinde tam 6,50 TL, öğrenci 5,50 TL ve nakit 8,00 TL olarak onaylanarak yürürlüğe girmiş ve geçen süre zarfında asgari ücrete yüzde 54,5 zam yapılmasıyla işçi ve işçilik ücretlerindeki olağanüstü artışlar, araç yedek parçalarına yüzde 300’lere varan artışlar, araç sigorta ücretlerine aylık otomatik olarak gelen zamlar, MTV ücretlerine yüzde 61,5 oranında gelen zamlar gibi artışlar yeni fiyat tarifesine geçmeye zorunlu kılmıştır. Birlik Yönetim Kurulu toplantısında maliyetler ve vatandaşlarımızın alım gücü gibi çeşitli kriterler göz önüne alınmış, ince eleyip sık dokunarak karar verilmiştir. Buna göre 26.02.2023 tarihinden geçerli olmak üzere tam 7,40 TL, öğrenci 6,40 TL ve nakit (kartsız) 9,00 TL olarak onaylanmıştır.”

Yapılan bu açıklama ile birlikte kartlı yapılan harcamalarda tam 7,40 TLi öğrenci 6,40 TL, Kartsız yani nakit ödemelerde de 9,00 TL'ye yükseldiği öğrenildi. 

İlgili Haberler