Deprem sonrası askerlerin kışladan geç çıkarıldığı iddialarına Akar'dan yanıt!

Enkaz altında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmalarında birçok destek ekibe ihtiyaç duyurlurken deprem sonrası ortaya atılan iddialara Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan yanıt geldi.
Deprem sonrası askerlerin kışladan geç çıkarıldığı iddialarına Akar'dan yanıt!

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem çevre 10 ilde yıkımı beraberinde getirirken binlerce vatandaş enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmalarında birçok destek ekibe ihtiyaç duyurlurken deprem sonrası ortaya atılan iddialara Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan yanıt geldi. Deprem sonrası askerin kışladan geç çıkarıldığı iddialarına yanıt verdi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar deprem sonrası askerin kışladan geç çıkarıldığına dair ortaya atılan iddialara tepki göstererek "Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları askeriyle, siviliyle, işçisiyle, teknik personeli ile ilk andan itibaren seferber olmuş, milletinin yanına koşmuştur. Bu iddialar iyi niyetle izah edilemez." dedi.

SERT TEPKİ GÖSTERDİ!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem çevre 10 ilde büyük bir yıkıma neden olurken gelişmeler yakından uzaktan takip edildi. Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli deprem Mehmetçiğin deprem bölgesine geç gönderildiği yönünde ortaya atılan iddialara yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tepkisini sert gösterdi. 

Akar oldukça sinirlendiği o iddialar karşısında  "Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ilk deprem saat 04.17'de gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığının yanı sıra Genelkurmay, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin harekat merkezleri süratle yapılması gerekenleri yaparak saat 04.30'da birliklerden rapor istedi. Aynı saatte Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugay Komutanlığına 'hazır ol' emri verildi. Saat 04.50'de 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak görevinin başındaydı ve birliklerden durum raporu almaya başladı. Saat 05.00'te Bakanlığımız bünyesinde Afet Acil Durum Kriz Merkezi teşkil edildi. Eş zamanlı olarak kriz merkezleri Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlıklarında da çalışmaya başladı." dedi.

İDDİALARI YALANLADI!

Deprem bölgesine geç kalındığı iddialarının doğruyu yansıtmadığını dile getiren Akar "Geç kalındı tartışmaları gerçekleri yansıtmıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları askeriyle, siviliyle, işçisiyle, teknik personeli ile ilk andan itibaren seferber olmuş, milletinin yanına koşmuştur. Gece-gündüz demeden bu büyük deprem felaketinin açtığı yaraları sarmak için tüm gücüyle ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde gayretlerini aralıksız sürdürmektedir. Resmi kayıtlar ve bunlar arasında ordumuzun tarihçesi olan ceridelerdeki gerçekler var. Gerçekleri yansıtmayan bu yanlı iddialar iyi niyetle izah edilemez" dedi.

Saat 05.00'te  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Kuvvet Komutanlarından bilgi alınmasının hemen ardından 05.10'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradığını belirten Akar  "Bilgileri aldıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızı arayarak Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili ilk raporları sunduk. Aldığımız ilk bilgilere göre Hatay'da bir binamızın yıkılıp 3 erimizin şehit olduğu haberini kendilerine sunup Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile Hatay'a hareket edeceğimizi kendilerine arz ettik. Uygun buldular ve bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürdük" açıklamasında bulundu.

Uçuşların olumsuz hava şartları nedeniyle aksadığını dile getiren Akar açıklamasında "Tüm olumsuzluklara rağmen Hava ve Kara kuvvetlerimizin hava unsurları hem Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem de AFAD'ın ekiplerini istenilen noktalara götürmek için yoğun bir çaba gösterdiler" ifadeleri ile devam etti. Milletimizin bu zorlu günleri atlatacağına vurgu yapan Akar cümlelerini "Milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri bu zor günlerde diğer bakanlık ve kurumlarla birlikte asil milletimizin emrinde, ilk günden itibaren görevinin başındadır. Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız ile silah ve mesai arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Asil milletimizle birlikte omuz omuza çalışarak tek yumruk, tek yürek olarak inşallah tüm bu sıkıntıların üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız. Binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her türlü musibetten birlik ve beraberlik içinde alnının akıyla çıkan devletimiz ve milletimiz tek yumruk, tek yürek olarak bu zor dönemi de atlatacaktır." diyerek sonlandırdı. 

İlgili Haberler