Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Depremzede öğrencilere burs verilecek! İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeli haberi verdi. Depremzede öğrencilere karşılıksız burs verilecek. Kredi alanların ise kredileri bursa dönüştürülecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Depremzede öğrencilere burs verilecek! İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmış olduğu canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin gündeminde olan seçimler ile ilgili yorumlar yapan Erdoğan Sinan Oğan'ın kararı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Ayrıca depremzede öğrenciler için de müjdeli haberi duyurdu. İşte detaylar haberimizde.

SİNAN OĞAN İLE PAZARLIK OLMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan katılmış olduğu canlı yayında Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıklamasının ardından açıklama yaptı. Buna göre "Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı. Muhalefet bu tür şeyler üzerinde spekülatif arayışlara girerler. Böyle bir talep olmadı." ifadelerine yer verdi. Ayrıca 1.turda ise milletin gerekeni yapacağını söyleyen Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun 2. tura kalması ile milliyetçiliği anladığını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde evi ve iş yeri hasarlı olan ayrıca depremde yakınlarını kaybeden depremzede öğrencilerin tamamına da burs verileceğini duyurdu.

DEPRMEZDE ÖĞRENCİLERİN HEPSİNE BURS VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan katılmış olduğu canlı yayında depremzede öğrenciler için de güzel haberi duyurdu. Erdoğan "Depremde yakınlarını kaybeden, evi iş yeri hasarlı öğrencilerin tamamına burs verilecek. Kredi alanların kredileri bursa dönüştürülecek." ifadelerine yer verdi.

Hala KYK yurtlarında depremzedelere hizmet verildiğini açıklayan Erdoğan bu sürecin devam edeceğini söyledi. Yurt inşasının da devam edeceğini ifadelerine ekledi. Devletin yurtlarını depremzelere açtıklarını belirten Erdoğan 383 bin depremzedenin yurtlarda ağırlandığını söyledi. Hala 132 bin depremzedenin de misafir olarak kalmaya devam etitğini açıkladı. 

BAKANLIĞA BAŞVURURAK YARARLANABİLECEKLER 

Bununla birlikte depremde yakınlarını kaybeden, evi iş yeri hasarlı öğrencilerin tamamına da burs verileceğini açıkladı. Kredi alanların kredilerinin ise bursa dönüştürüleceği açıklandı. Yurtlara yerleştirme sırasında önceliğin ise yine depremzede öğrencilere verileceğini açıkladı. Bakanlığı başvuru yaparak yararlanabileceklerini ifadelerine ekledi. 

İlgili Haberler