Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine kararlarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde 2024 yılının ikinci kabine toplantısı yapıldı. Kabine toplantısında alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine kararlarını açıkladı!

Türkiye’de düzensiz aralıklarla yapılan kabine toplantıları büyük ilgi çekmeye devam ediyor. 2024 yılının ikinci kabine toplantısı bugün gerçekleştirildi. Tüm bakanların katılımı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde yapılan kabine toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Kabine toplantısında alınan kararlar ise her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

DEPREM ŞEHİRLERİ SAVUNMA SANAYİSİ MERKEZİ OLACAKLAR

Deprem bölgesine dair açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta çok büyük bir deprem yaşadık. Bu depremlerde kaybettiğimiz 53 bin şehidimizi bir defa daha rahmetle yad ediyoruz. Depremden zarar gören tüm il, ilçe ve köylerimizde yeniden inşa çalışmaları kesintisiz sürüyor. Depremzede kardeşlerimizi yeni evlerine kavuşturmak için gece gündüz koşuşturuyoruz. İki ay içerisinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini gerçekleştireceğiz. Temel atmanın üzerinden 1 sene geçmeden inşaatları bitirme sözümüzün önemli bir kısmını gerçekleştirmiş olacağız. Devlet olarak deprem bölgesinde sadece konut ve ev inşa etmiyoruz. Şehirlerimizi yeniden kuruyoruz. Ayrıca o bölgede istihdamı ve üretimi canlandıracak projeleri devreye aldık. Deprem bölgesi şehirlerimizi savunma sanayisi merkezi haline getireceğiz. Önümüzdeki aylarda savunma sanayisi kuruluşlarımız önümüzdeki aylarda teker teker faaliyete geçecektir.” dedi.

FAİZSİZ KREDİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Faizsiz kredi desteği hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aile ve Gençlik Fonu ile alakalı mevzuat tamamlandı. İlk etapta deprem bölgesinden başvuruları 15 Şubat’tan itibaren almaya başlıyoruz. Deprem bölgesinde evlenecek olan gençlerimizin yuvalarını kurmalarına yardımcı olacağız. Bu fon üzerinden bölgedeki gençlerimize 150.000 TL faizsiz kredi verilecektir.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE HER TÜRLÜ SORUNUN ÜSTESİNDEN GELİR

Türkiye’nin her türlü sorunla baş edecek kudrete sahip olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye artık hem siyasi, hem ekonomik hem de askeri olarak bambaşka bir ligin oyuncusudur. Demokrasi ve kalkınma atılımlarını sürdürüyoruz. Yaşadığımız sıkıntılar elbette var. Bunların bir kısmı küresel bir kısmı da ayağımıza takılmaya çalışılan çelmelerdendir. Büyük sıkıntılar ile karşılaşmamıza rağmen halen daha hedeflerinden kopmayan bir başka ülke yoktur. Tek başına salgın bile en gelişmiş ülkeleri çaresiz bıraktı. Biz o salgını en az hasarla atlatan ülke olduk. Biz mazlumun ve masumun yanındaki duruşumuzu hiç bozmadık. Kendi adımıza almamız gereken mesaj Türkiye yaşadığı onca sıkıntıya rağmen o sıkıntıların üstesinden gelecek kudrete sahip ülkedir.” şeklinde konuştu.