Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesi Hatay'dan açıklamalarda bulundu!

Hatay'da meydana gelen deprem felaketinin ardından incelemelerde bulunmak üzere ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesi Hatay'dan açıklamalarda bulundu!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Kılıçdaroğlu deprem bölgesi olan Hatay'a giderek incelemelerde bulundu. İncelemlerin ardından ise yapılan görüşmeler sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarda muhalefeti de eleştirirken, "Eğer sıkıntı yaşadıysanız bize düşen helallik istemek" şeklinde konuştu. 

BİZE DÜŞEN HELALLİK İSTEMEK! 

Yaşanan felaket hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Son asırda maruz kaldığımız en büyük felaket. Kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşları, gönüllüler, ferdi olarak yardıma gelenlerle neredeyse yarım milyon insan deprem bölgesinde vazife üstlendi. Devlet ve millet el ele deprem bölgesinde sel olduk aktık. Yaptığımız uluslararası çağrıya cevap veren 100 ülkenin 90'ından gelen ekipler faydalı çalışma yürüttü. Arama kurtarma çalışmalarının bitmesiyle enkaz kaldırma çalışmasını hızlandırdık." diyerek bunun ardından da "Tek bir vatandaşımın bile deprem yüzünden yaşadığı şehri terk etmesine gönlümüz razı değil. Eğer sıkıntı yaşadıysanız bize düşen helallik istemek.'' ifadeleri ile vatandaşlardan helallik istediğini ifade edildi. 

İÇME SUYU TARTIŞMALARI HAKKINDA KONUŞTU! 

Daha önce de gündeme gelen Hatay'daki içme suyu polemikleri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kullanma suyundaki sorun hala çözülmedi, yeni kuyularla birlikte bu sorunu da çözeceğiz.Kimi aksaklıkların yaşanmaması mümkün değildir, büyük felaketi yaşadığımız dönemde böyle bir iftira içerisine girilir mi?" ifadelerine yer verdi.

HATAY İÇİN KONUT PROJESİ! 

Yaşanan yıkımın ardından şehri yeniden ayağa kaldırmak için çalışmaların başlatılacağı daha önce de açıklanırken bu projeler hakkında ise "Hatay'ı yalnız bırakmayacağız. Yeni konutlar için çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki dönemde her fırsatta şehrimize gelerek, yapılan çalışmaları bizzat denetleyeceğiz.

Hasar tespit çalışmaları bitince netleşecek olmakla birlikte mevcut duruma göre Hatay'da 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz. Şimdiye kadar 426 bin çadır kurduk, 2 ay içinde 100 bin konteyneri de faaliyete geçirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler