Cuma namazı vakitleri 23 Şubat! İstanbul, Ankara, İzmir cuma saatleri!

Cuma namazının saat kaçta kılınacağı her hafta en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu hafta cuma namazı saat kaçta kılınacak?
Cuma namazı vakitleri 23 Şubat! İstanbul, Ankara, İzmir cuma saatleri!

Cuma namazı Müslümanların farz ibadetleri arasında yer almaktadır. Cuma namazı kılmaz isteyen müminler namaz saatlerini öğrenerek planlarını ona göre yapıyorlar. Cuma namazı kılmak isteyenler eğer çalışıyorlarsa öğle aralarını ona göre planlıyorlar. Öğrenciler cuma namazı kılacaklarsa planlarını da ona göre yapabiliyorlar. Tüm planların yapılabilmesi için cuma namazının saat kaçta kılınacağının bilinmesi gerekiyor.

CUMA NAMAZI SAATİ NEDEN SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

Türkiye’de namaz vakitlerinin hesaplanmasını resmi olarak yapan devlet kurumu Diyanet İşleri Başkanlığı’dır. Farklı oluşumlar da namaz vakitlerini hesaplıyorlar ama bunlar içerisinde en güvenilir olan Diyanet’tir. Namaz vakitleri de güneşin ve ayın hareketlerine göre hesaplanıyor. Bu hesaplama ile cuma namazı vakitleri belirleniyor. Her hafta saatin değişmesi ile işte bu hareketlerle açıklanabiliyor.

CUMA NAMAZI SAATLERİ NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Cuma namazı saatlerini öğrenmek oldukça kolaydır. Kaynağı Diyanet İşleri Başkanlığı olan doğruluğu güvenilir bulunan bilgi merkezlerinden cuma namazı saatleri öğrenilebilir. Ancak en doğru olanı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden bu bilgilere erişmektir. Diyanet’in buna dair mobil uygulamaları da bulunmaktadır. Bu uygulamalar üzerinden de cuma namazı saatleri sorgulaması yapılabilmektedir.

BU HAFTANIN CUMA NAMAZI SAATLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı bu hafta cuma namazının sata kaçta kılınacağına dair il il listeyi yayınladı. Bu listede yer alan bilgilere göre Ankara’da 13,07’de, İstanbul’da 13:23’te, İzmir’de 13:30’da, Bursa’da 13:22’de, Adana’da 12:57’de cuma namazı kılınacak.