Çates halka arz talep toplama başladı! Kaç gün sürecek, kaç lot verir? Çates Elektrik halka arz eşit dağıtım mı?

Yatırımcıların dikkatini çeken halka arz firmalarından biri olan Çates halka arz oluyor! Aktarılan son habere göre Çates halka arz talep toplama bugün başladı. Peki, Çates Elektrik halka arz talep toplama kaç gün sürecek, kaç lot verir?
Çates halka arz talep toplama başladı! Kaç gün sürecek, kaç lot verir? Çates Elektrik halka arz eşit dağıtım mı?

Borsa, son aylarda duyurduğu halka arz ile daha popüler bir hale geldi. Borsada halka arzları takip edenler uzun zamandır bugün halka arz olacak Çates Elektriği bekliyordu. Çates Elektrik kaç lot verir, kaç gün sürecek, eşit dağıtım mı yoksa oransal dağıtım mı olacak?

ÇATES ELEKTRİK TALEP TOPLAMA

Çates Elektrik talep toplama bugün başladı. Halka arza katılmak isteyenler Çates Elektrik için 30 Kasım – 1 Aralık arasında talep toplama işlemlerini yapabilecek.

ÇATES ELEKTRİK 1 LOT FİYATI

Firma yaptığı açıklamasında 1 lot değerinin 57,15 TL olacağını belirtti. Çatalağzı Termik Santrali talep toplama süresi boyunca T1 ve T2 bakiyeleri kullanılamayacak.

2023/09/19/borsa.png

ÇATES ELEKTRİK KAÇ LOT VERİR?

Halka arz yeni başladığı için Çates Elektrik kaç lot verir? Sorusuna net bir cevap vermek mümkün değil. Firma halka arz açıklık oranını yüzde 20,01 olarak açıkladı. Bu kapsamda da toplam da 33,050,000 adet lot dağıtımı yapılacak.

Yapılan hesaplamalara göre 4,9 milyon katılım olursa kişi başı 5 lot, 3,3 milyon katılım olursa 7 lot 1,8 katılım olursa 13 lot düşmesi bekleniyor.

ÇATES ELEKTRİK HALKA ARZ EŞİT Mİ, ORANSAL MI?

Çates Elektrik halka arz eşit dağıtım yapılacak. Kamu bankalarının yanı sıra Yapı Kredi, Kuveyt Türk, Şekerbank, Fibabanka, Oyak, İş Bankası gibi pek çok bankadan işlem yapılabilecek.

Not: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.