Bugün cuma namazı saat kaçta kılınacak? Cuma namazı vakitleri İstanbul, Ankara, İzmir!

Cuma namazı saatleri bu hafta da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Şubat ayının ilk cuma namazı saat kaçta kılınacak? İstanbul, Ankara, İzmir cuma namazı saatleri...
Bugün cuma namazı saat kaçta kılınacak? Cuma namazı vakitleri İstanbul, Ankara, İzmir!

Şubat ayının ilk Cuma namazı 2 Şubat 2024 Cuma günü kılınacak. Müslümanlar bugün kılınacak olan cuma namazının saatini merak ediyorlar. Her hafta değişen cuma namazı saatlerini öğrenenler ona göre planlama yaparak cuma namazı programlarını belirliyorlar. Cuma namazı bu hafta saat kaçta kılınacak? Cuma namazı için Diyanet’in belirlediği saat kaç? İstanbul, Ankara, İzmir cuma namazı saatleri kaç?

CUMA NAMAZI BUGÜN SAAT KAÇTA KILINACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı uzun yıllardır namaz vakitlerini bilimsel olarak hesaplamakta ve ilan etmektedir. En doğru saatleri hesaplayarak açıklayan Diyanet bugün kılınacak olan cuma namazı için de saatleri açıkladı. Buna göre cuma namazı şehirden şehire farklı saatlerde kılınacağı için özellikle büyükşehirlerin cuma namazı saatleri araştırılıyor.

Diyanet’in açıklamasına göre 2 Şubat Cuma günü cuma namazı İstanbul’da 13:23’te, Ankara’da 13:07’de, İzmir’de 13:30’da, Adana’da 12:57’de, Bursa’da 13:22’de kılınacak. Bu şehirlerde açıklanan bu saatlerde cuma namazı kılınacağı için vatandaşların cuma namazı planlarını bu saatlere göre yapmaları gerekmektedir.

İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Cuma namazı vaktinin saatlerinin nasıl öğrenilebileceği merak konusu oluyor. Bunun için başvurulabilecek en güvenilir adres Diyanet İşleri Başkanlığı’dır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden il il cuma namazı saatleri kolayca öğrenilebiliyor. Bunun için Diyanetin resmi web sayfasını ziyaret etmek yeterli oluyor. Diyanet kaynağından alınmayan bilgilerle açıklanan cuma namazı saatleri çoğu zaman yanlış olabiliyor. Özellikle buna dikkat edilmesi ve kaynağın Diyanet olup olmadığının öğrenilmesi gerekir.