Bu hafta Cuma namazı saat kaçta kılınacak?

9 Şubat 2024 Cuma namazı saatleri merak ediliyor. Bu hafta cuma namazı saat kaçta kılınacak. Cuma namazı İstanbul, Ankara, İzmir’de saat kaçta kılınacak?
Bu hafta Cuma namazı saat kaçta kılınacak?

“Cuma namazı saat kaçta kılınacak?” her hafta en çok yapılan sorgulamalar arasında yer alıyor. Müslümanlar Cuma namazı ibadetleri için saatleri öğrenmek istiyorlar. Her ilde ayrı bir saatte kılınan cuma namazı için saat öğrenilerek insanlar ona göre kendilerini ayarlıyorlar. Çalışma hayatında yer alanlar cuma namazı vaktine göre öğle aralarını değerlendiriyorlar. Bunun için cuma namazı saati oldukça merak ediliyor.

DİYANET AÇIKLIYOR!

Türkiye’de din işleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yönetiliyor. Namaz vakitleri de çok uzun yıllardır Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilgili birimleri tarafından hesaplanarak açıklanıyor. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hem yetkin bir ekibi hem de büyük bir arşivi bulunuyor. Hesaplamalar yapılarak namaz vakitleri yayınlanıyor. 9 Şubat 2024 tarihli cuma namazı vakitleri de belirlendi ve kamuoyuna açıklandı.

BU HAFTA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Cuma namazı saatleri ile alakalı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vermiş olduğu bilgilere göre bu hafta cuma namazı İstanbul’da 13:23’te, Ankara’da 13:08’de, İzmir’de 13:31’de, Bursa’da 13:23’te, Ankara’da 12:58’de kılınacak. Diğer illerin saatleri de belli oldu. Cuma namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden sorgulama yapılarak öğrenilebilir.

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Cuma namazı için farz iki rekattır. Ancak tam bir ibadet için Cuma namazının sünnetleri de vardır. Cuma namazının farzı imamın cuma hutbesini okumasının ardından diğer farz namazlarında olduğu gibi cemaat ile kılınır. Ancak cuma hutbesi okunmadan önce 4 rekat cuma namazının sünneti vardır. Farzdan sonra ise cuma namazının 4 rekat daha sünneti bulunur. Çeşitli mezheplerde cuma namazı farklı rekatlarda kılınabiliyor.