Bakan Yanık refakatçisi olmayan çocuklarla ilgili son dakika açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilde enkazdan kurtarılan çocuklarla ilgili açıklama yaptı.
Bakan Yanık refakatçisi olmayan çocuklarla ilgili son dakika açıkladı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaşanan depremler ağır hasara yol açarken binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremin etkilediği 11 ilde yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda kurtarılan çocuklar da devlet gözetimi altına alındı.

Devletin gözetimi altında tutulan çocuklarla ilgili çeşitli soru işaretleri oluşmuş ve bakanlık tarafından bu sorulara açıklık getirilmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Refakatçisi olmayan bin 901 çocuk ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

DERYA YANIK'TAN YENİ AÇIKLAMALAR

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından 11 ilde büyük yıkım yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, refakatçisi olmayan bin 901 çocuk ile ilgili yeni gelişmeleri aktardı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, söz konusu açıklamasında "Refakatçisi olmayan 1901 çocuktan, 1465'i ailelerine teslim edildi, kimliği bilinmeyen 82 çocuk bulunuyor." ifadelerine yer verdi. Bakan Yanık, konuya ilişkin bir de Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Buna göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, ''Ailesinin yanında olan, ailesinin bakım ve gözetiminde olan bir çocuğun sorumluluğu ailededir.  İstismar, şiddet, çocuk ihmali yoksa devlet olarak ailesinin yanındaki bir çocuğa müdahale etme şansımız yok. Deprem felaketinin başından itibaren çok açık ve şeffaf bir şekilde özellikle çocuklarımızla ilgili verileri kamuoyuyla paylaştık. Enkaz altından çıkarılan hiçbir yavrumuzu 3'üncü kişilere teslim etmedik.Önceliğimiz dün olduğu gibi bugün de onların üstün yararıdır.'' ifadelerine yer verdi. 

İlgili Haberler