AK Parti Uşak İl binasında temayül yoklaması sona erdi

AK Parti Uşak il binasında e-temayül yoklaması bugün saat 10.00'da başladı. Akşam saat 16.00'da ise sona erdi. İşte detaylar.
AK Parti Uşak İl binasında temayül yoklaması sona erdi

AK Parti'de milletvekili aday adaylığı için isimlerin netleşmesinin ardından 81 ilde eş zamanlı olarak e-temayül yoklaması başladı. Uşak'ta 'da AK Parti İl Binasında sabah saat 10.00'da başlayan e-temayül yoklaması akşam saat 16.00'da bitti. E-temayül yoklamasında toplamda 797 delege oy kullandı. 

BİZİM SÖZÜMÜZ NET!

AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tuğrul; “!4 Mayıs tarihinde yapılacak genel seçimler önce AK Parti Uşak Teşkilatı olarak bir demokrasi şölenine ilk adımı atmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz hafta aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. Bu sabah saat 10.00 itibarıyla “teşkilatımız kimi aday görmek istiyor?” başlıklı temayül yoklamamızı Genel Merkezimiz Seçim İşleri Başkanlığımızın organizasyonunda, “Teşkilatımız kimi başkan görmek istiyor?” sorusuna cevap bulmak üzere temayül yoklamamızı başlattık." diyerek açıklamalarına başladı. 

AK Parti Uşak İl başkanı Fahrettin Tuğrul e-temayül yoklamasına yoğun bir katılım olduğunu vurgulayarak "Bizim sözümüz net. 14 Mayıs genel seçimleri sonrası, Uşak yüzde 50 ile Cumhurbaşkanımızı yeniden seçecek ve Uşak’tan 2 milletvekilini TBMM’ye gönderecektir” şeklinde konuşarak konuşmalarına son verdi. 

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise dün akşamdan beri Uşak'ta olduklarını belirterek havanın ise çok güzel olduğunu vurguladı. Büyükgümüş konuşmasının devamında bugün e-temayül yoklamasının burada yapılacağına değinerek konuşmalarına şöyle devam etti; 

"Bugünde hem aday adayı olacak hem de teşkilat adına oy kullanacak kardeşlerimizle birlikteyiz. Daha önce bir kez yerel seçimlerde gerçekleştirdiğimiz e- temayül uygulamasını milletvekilliği seçimleri için ilk kez gerçekleştiriyoruz.

Saat 10.00 itibarıyla e-temayül uygulamasında oy kullanma işlemini başlattık. Uşak’ta ve tüm illerde saat 16.00 da oy kullanma işlemi sona erecek. 16.00 dan sonra Türkiye çapındaki tüm temayül sonuçları genel merkezimiz tarafından görülebilecek." şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler