Aile Bakanlığı kayıp depremzede çocuklara ilişkin haberi yalanladı!

Gündemde yer alan kayıp depremzede çocukların kaçırılma iddiası hakkında Aile Bakanlığı tarafından açıklama geldi.
Aile Bakanlığı kayıp depremzede çocuklara ilişkin haberi yalanladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gündemde yer alan kayıp depremzede çocukların kaçırılma iddiası hakkında açıklama geldi. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından depremzede çocuklara ilişkin gelen iddiaya yönelik yapılan bu açıklamaya Bakanlık tarafından yanıt geldi. 

KESİNLİKLE GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR! 

İddiaların gündeme gelmesinin hemen ardından Bakanlık tarafından, "Haberin içeriğinde kayıp olduğu iddia edilen çocukların beyaz bir araç ile kaçırıldığı ve bu açıklamaların bakanlığımızca doğrulandığı iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Deprem bölgesinde ailesi ve yakınlarına ulaşılamayan refakatsiz çocuklarla alakalı bilgiler son derece açık ve şeffaf bir şekilde düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılıyor. Vatandaşlarımızın resmi kurumların açıklamaları haricinde bu tip iddialara itibar etmemeleri önemle rica olunur." şeklinde yapılan açıklamada kesinlikle bu durumun gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. 

Bu haberlerin Adıyaman'da kayıp depremzede çocuklara ilişkin yapıldığı fakat Bakanlık tarafından yalanlama geldiği öğrenilmiş oldu. 

İlgili Haberler