Adalet Bakanlığı CTE personel alımı Uşak başvuru sonucu sorgulama

Bakanlık tarafından 2023 yılı için CTE personel alım sonuçlarının nasıl öğrenileceği merak konusu olmuştu. Konuya ilişkin açıklama geldi.
Adalet Bakanlığı CTE personel alımı Uşak başvuru sonucu sorgulama

Adalet Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan duyuru ile birlikte toplamda Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda sözlü sınav ile 463 psikolog, 60 öğretmen, 78 sosyal çalışmacı, 5 veteriner, 2 mühendis (İnşaat), 4 mühendis (Gıda), 2 mühendis (Makine), 4 mühendis (Ziraat), 5 diyetisyen ve 3 fizyoterapist olmak üzere toplam 626 personel alımı yapılacağı öğrenilmişti. Yapılan bu açıklamaların ardından ise CTE bünyesine yapılacak olan bu alımlarda bazı illerde İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, icra katibi, güvenlik görevlisi gibi alımların da gerçekleştirildiği öğrenildi. 

MÜLAKATLAR BAŞLIYOR!

11 Mayıs tarihinde sona eren başvuruların ardından yapılacak olan sözlü mükalet sonucunda kişilerin alımlarının yapılacağı açıklanmıştı. Yapılacak olan sözlü mülakat için puan dağılımları ise şu şekildeydi;

  • İlgilinin istihdam edileceği pozisyonun gerektirdiği mesleki bilgi (40 puan),
  • Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi (20 puan),
  • Genel kültür (20 puan),
  • Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (20 puan) puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır.

ADALET BAKANLIĞI CTE SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Uşak ili için yapılacak olan bu alımların Uşak Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebileceği öğrenildi. 

İlgili Haberler