ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın toplantısı düzenledi!

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken resmi görevine başladığı tarihten bu yana ilk kez Türkiye ziyaretinde bulundu. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin meydana geldiği bölgeleri ziyaret eden Blinken ardından bugün Ankara'ya geldi. 
ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın toplantısı düzenledi!

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlemiş olduğu basın toplantısında tansiyon yükseldi. Kameraların önünde gergin anlar yaşanırken  ABD'nin PKK/YPG'ye vermiş olduğu desteği görmezden gelen ve DEAŞ ile ilgili endişelerinin olduğunu dile getiren ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken"Biz Türkiye'nin güney sınırı ile ilgili olarak güvenlik sorunlarını anlıyoruz. Umarım onlar da bizim DEAŞ ile ilgili endişelerimizi anlıyordur." dedi.

DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ!

Blinken tarafından söylenen bu sözler karşısında sessizliğini bozan Çavuşoğlu ise "Terör örgütü ile işbirliği yapmanın yanlış olduğunu hep söylüyoruz. PKK'nın DEAŞ ile mücadele ettiği iddiasının doğru olmadığını her zaman kanıtladık." cevabını verdi.

 ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken resmi görevine başladığı tarihten bu yana ilk kez Türkiye ziyaretinde bulundu. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin meydana geldiği bölgeleri ziyaret eden Blinken ardından bugün Ankara'ya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile basın toplantısı düzenleyen Blinken basın toplantısında gerilimin artmasına neden olan ifadeler kullandı. 

''İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ''

ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destek Çavuşoğlu ve Blinken arasındaki taniyonu yükseltirken kameraların önünde gerilimli anlar yaşandı. Suriye noktasında ABD'nın PKK/YPG'ye verdiği destek üzerine soru soran bir gazeteci Blinken'e "Türkiye'nin güvenlik endişelerinin giderilmesi için ABD önümüzdeki dönemde neler yapacak?" sorusunu sordu. Gazetecinin sorusunu yanıtlayan Blinken  "Biz Türkiye'nin güney sınırı ile ilgili olarak güvenlik sorunlarını anlıyoruz. Umarım onlar da bizim DEAŞ ile ilgili endişelerimizi anlıyordur. Burada (Türkiye ile) yakın iş birliğini sürdüreceğiz. Ama an itibariyle odağımız Suriye halkına yardım konusunda." dedi.

Verilen kararın yanlış olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu Blinken'in yanıtları karşısında  "Biz başka bir terör örgütüne karşı herhangi bir terör örgütü ile işbirliği yapmanın yanlış olduğunu her zaman söylüyoruz. Ölümcül bir hata olduğunu söylüyoruz. Bu yüzden DEAŞ ile mücadelede YPG'nin desteklenmesini doğru bulmuyoruz. PKK-YPG'nin DEAŞ ile mücadele ettiği iddiasının doğru olmadığını her zaman kanıtladık. NATO olarak her türlü terör örgütü ile mücadele etmemiz lazım." ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler