28 Mayıs Pazar seçim günü AVM kafe restoranlar açık mı?

28 Mayıs Pazar tarihi ile Türkiye'de seçmenler, sandık başında oy kullanacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2.turu için oy kullanma süreci için geri sayım başlarken pek çok vatandaş da AVM, kafe ve restoranların açık olup olmayacağı sorguluyor.
28 Mayıs Pazar seçim günü AVM kafe restoranlar açık mı?

28 Mayıs Pazar seçim günü AVM kafe restoranlar açık mı? - Türkiye'de 14 Mayıs Pazar günü 13'üncü Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için oy verildi. Milyonlarca seçmen oy kullanmak üzere sandık başına geçerken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan verilere göre yüzde 50+1 barajını geçen bir aday olmadığından seçimler 28 Mayıs tarihine ertelendi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yarışacak. Oy verme süreci 28 Mayıs Pazar günü saat 08.00 itibariyle başlayacak. Oy verme sürecinin devam edeceği saatlerde AVM, kafe ve restoranların çalışma saatleri sorgulanırken seçim nedeniyle vatandaşlar merak ettikleri sorulara yanıt arıyor. Pazar günü alışveriş merkezine gidecek olan vatandaşlar, "Seçim günü AVM, restoran ve kafeler açık mı?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Seçim günü yasakları kapsamında açık ve kapalı olan hizmet sektörleri sorgulanmaya başladı.

28 MAYIS SEÇİM GÜNÜ AVM, KAFE VE RESTORANLAR AÇIK MI? 

28 Mayıs seçimlerinde alışveriş merkezleri, kafe ve restoran gibi hizmet sektörlerinin açık olup olmadığı merak ediliyor. Sorularına yanıt arayan vatandaşlar "Seçim günü AVM, kafe ve restoranlar açık mı? 28 Mayıs Pazar hizmet sektörü açık mı?" sorusuna cevap arıyor. Seçim günü olan 28 Mayıs Pazar tarihinde AVM, kafe ve restoranların açık olacağı bildirildi. Yalnızca eğlence mekanlarının kapalı olacağı açıklandı.

 

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamalarda seçim yasakları konusunda da açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalara göre 28 Mayıs Pazar gününü kapsayan bazı yasakların bulunacağından  açıklanan maddeler arasında yasakların arasında kafe, restoran ve AVM'leri kapsamadığı bildirildi.  Vatandaşlar oylarını kullandıktan sonra AVM'ye gidebilecek. Yalnızca umumi eğlence yerlerinin kapalı olacağı açıklandı.

İlgili Haberler