2023 KPSS başvuruları ne zaman yapılacak?

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen milyonlarca aday, KPSS puanı ile atanmak istiyor. 2022 yılında şaibeli bir sınav sürecinin ardından tekrarlanan sınavın ardından 2023 yılı için hazırlıklarına devam eden adaylar, başvuru tarihlerini sorgulamaya başladı.
2023 KPSS başvuruları ne zaman yapılacak?

2023 KPSS başvuruları ne zaman yapılacak? - 2022 yılında sınav sorularının çalındığı iddiası ile iptal olup tekrarlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için adayların çalışmaları devam ediyor. Sınava girecekleri gün için heyecanla bekleyen adaylar, 2023 yılı için başvuru tarihlerinin açıklanmasını bekliyor. 

KPSS için hazırlıklar devam ederken adaylar, ''2023 KPSS sınav tarihi açıklandı mı, başvurular ne zaman?'' gibi sorularına yaıt arıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, güncel sınav takvimini açıkladı. ÖSYM sınav takviminin paylaşılması ile KPSS başvuru ve sınav tarihleri netlik kazandı. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT oturumlarına katılım sağlacak adaylar KPSS başvurularının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Bununla birlikte başvuru tarihleri de merak edilmeye başlandı. 

ÖSYM YENİ SINAV TAKVİMİ 

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlanan duyuru ile 2023 yılına ait yni sınav takvimi paylaşıldı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da, 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 25 Ağustos'ta duyurulacak." ifadelerine yer verdi. 

2023 KPSS BAŞVURU TARİHLERİ 

Lisans mezunu öğrencilerin katılım sağlayabildiği 2023 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri-Alan Bilgisi ve ÖABT sınav başvuruları 16-29 Mayıs tarihleri arasında alınacak. KPSS başvuru ücreti, kılavuzun yayınlanması ile birlikte belli olacak ve adaylar başvuru işlemlerini ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirebilecek. Önümüzdeki aylarda başvuru kılavuzunun yayımlanması bekleniyor.

İlgili Haberler