2023 Hac kuraları ne zaman çekilecek?

İslam alemi için manevi öneminin büyük olduğu Hac ibadetinin kura tarihleri araştırma konusu olmaya devam ediyor.
2023 Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen binlerce Müslüman, ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından kura çekimlerinin yapılacağı tarihi araştırıyor. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında hac kuraları ertelenirken hacca gitmek isteyen binlerce Müslüman, ''2023 hac kuraları ne zaman çekilecek, yeni hac kura tarihleri belli oldu mu?'' sorularına yanıt aramaya başladı. 

2023 HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK? 

Hac kura tarihleri kutsal topraklara gitmek için bekleyenler tarafından araştırılıyor. Hac kurası için ön kayıt süreci 31 Ocak tarihinde sona erdi. Depremler dolayısıyla hac kura tarihleri ertelendi. Ertelenen hac kuralarının 15 Şubat tarihinde yapılması beklenirken kuraların yeniden ertelendiği öğrenildi. Ertelenen hac kura tarihleri için yeni takvim beklenirken hac kura tarihleri için henüz yeni bir açıklamaya yer verilmedi. 

HACCA NE ZAMAN GİDİLİR?

Hac aylarI pek çok Müslümanın merak ettiği konular arasında yer alıyor. Hicri takvimdeki Şevval ve Zilka'de aylarının tamamı ile Zilhicce ayının ilk 10 günü hac ibadetinin yapıldığı dönem olarak kabul edilir. Bu zamanlara hac ayları denmesi, haccın şartı olan ihrama Şevval'den itibaren girilebilmesinden kaynaklıdır. 
 

İlgili Haberler