19 gündür kapalı olan Ekşi Sözlük için yeni kurallar belli oldu!

BTK tarafından 19 gün önce kapatılan Ekşi Sözlük için yeni karar ve kurallar belli oldu! Gerekli şartlara uymayanlara yaptırımlar uygulanacak.
19 gündür kapalı olan Ekşi Sözlük için yeni kurallar belli oldu!

Bundan 19 gün önce BTK tarafından alınan karar ile birlikte Ekşi Sözlük'ün kapatılmasına karar verilmişti. Alınan bu kararın ardından ise Ekşi Sözlük tarafından karara itiraz edilerek konu yargıya taşınmıştı. Ekşi Sözlük'ün yakın zaman içerisinde yeniden açılması için tüm uğraşlar gösterilirlen mahkeme tarafından alınan karar ile birlikte yeniden açılması için bazı şartların Ekşi Sözlük tarafından karşılanması gerektiği öğrenildi. 

YENİ KURALLAR BELLİ OLDU! 

Mahkeme tarafından alınan karar ile birlikte yeni kararlar şu şekilde verildi;

  • Bir kullanıcının başlık açması, yazar olduktan sonra 6 ay geçmedikçe ve 100 entry'i tamamlamadıkça mümkün olmayacak. Bu kriter sebebiyle çaylaklar da başlık açamayacak.
  • Her ne sebeple olursa olsun çaylak edilen yazar, çaylaklık süresi bittikten sonra 6 ay geçmedikçe ve 100 entry'i tamamlamadıkça başlık açamayacak.
  • Hukuka aykırılık sebebiyle entry'si silinen yazar 1 ay boyunca başlık açamayacak.
  • Başlık açma kuralını sağlamayan yazarların entry'leri gündem algortimasına etki etmeyecek.
  • Belirlenen kriterler sebebiyle başlık açamayan ve gündem algoritmasını etkileyemeyen yazarların hukuka aykırılık sebebiyle entry'lerinin silinmesi dahilinde, 6 aylık süreye silinen entry başına 1 ay eklenecek.

Bu kararlar ile birlikte açılan bazı başlık ya da konuların hukuka aykırı olması durumunda entry'si silinen yazarın 1 ay başlık açamayacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra da başlık açmasının da artık eskisi kadar kolay olmayacağı ifade edilerek seviyelere göre konu açan yazarların bulunacağı öğrenildi. 

İlgili Haberler