16 Şubat evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım maaşı yatan iller güncel liste

Evde bakım maaşı ödemesi, hak sahipleri tarafından araştırılıyor. Evde bakım maaşı yatan iller 16 Şubat belli oldu mu? Ödemeler kaç TL olarak yatırılacak? Evde bakım maaşı hakkında merak edilen bütün detaylar haberimizde
16 Şubat evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım maaşı yatan iller güncel liste

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile engelli, yaşlı ve evde bakım gören vatandaşlara belirli şartların taşınması halinde evde bakım ödemesi yapılıyor. Son olarak Bakan Göktaş, yaptığı açıklamasında ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeden sonra bu ücretlerde de düzenleme yapıldığının altını çizdi.

16 ŞUBAT EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında vatandaşlar 16 Şubat evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? Sorusuna yanıt arıyor. 16 Şubat zamlı evde bakım maaşı günün en sık araştırılan konuları arasında yerini aldı. Aile Bakanlığı tarafından bakıma ihtiyacı olan engelliler ve ailelerine destek olmak için ödemelerine devam ediyor. Konu ile ilgili Aile Bakanı Göktaş, ödemelere zam yapıldığını belirtti.

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Zamlı evde bakım maaşı belli oldu. 2024 memur ve emekli zam oranına göre evde bakım maaşı zamlandı. Hak sahipleri geçtiğimiz yıl 5.097 TL ödeme alıyordu. Memur maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Bununla birlikte evde bakım ödemelerinde de yüzde 50 civarında bir artış oldu.

Hak sahiplerinin hesaplarına bu ay ödemeler 7.608 TL olarak yatırılacak. Ödemeler her ayın 15 – 31’i arasında il il yatırılıyor. Şubat ödemelerine ilişkin bakanlık tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.