13 Mart nerede deprem oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından pek çok artçı sarsıntı ve deprem meydana geldi. Birbiri ardına gerçekleşen depremler vatandaşları endişelendirirken son depremler listesi de merak ediliyor.
13 Mart nerede deprem oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

13 Mart nerede deprem oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi - 6 Şubat tarihinde başlayan deprem fırtınası 11 ili etkisi altına alarak büyük bir yıkıma neden oldu. Yaşanan yıkımın bilançosu ağırlaşırken enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği 11 ilde de depremzedelerin yaraları sarılmaya çalışıyor. Artçı sarsıntınlar yaşanırken uzmanlar da bu sarsıntıların 1 yılı aşkın bir süreyle devam edebileceğini öngörüyor. 

Ülke genelinde yaşanan depremler Adet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılıyor. Yaşanan artçılar nedeniyle en ufak sarsıntı hisseden vatandaşlar ''Deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde?'' sorusuna yanıt arıyor. Aktif fay hatları üzerinde yer alan ülkemizde pek çok deprem meydana gelmeye devam ediyor. Yaşanan depremlerin merkez üssü, şiddeti, büyüklüğü, enlem ve boylam bilgileri, saat bilgisi gibi birçok veri vatandaşlar ile paylaşılıyor. 

13 MART SON DEPREMLER LİSTESİ

Kahramanmaraş depremi ardından artçı sarsıntılar devam ederken günün ilk saatlerinde şiddetli artçılar meydana geldi. Malatya ve Hatay merkezli sarsıntılar da AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından kaydedildi. Yüzyılın felaketi ardından yaşanan küçük ve büyük sarsıntıların ardından son dakika deprem bilgileri araştırılıyor. Afet bölgesinde yer alan Hatay ve Malatya'da geceden başlayan sarsıntılar yerini artçılara bıraktı. 13 Mart Pazartesi 2023 tarihi ile son depremler listelendi. Buna göre daha büyük depremler şu şekilde kaydedildi;

  • Hatay, Hassa (4.4) saat 05.23
  • Malatya, Pütürge (4.5 ) saat 05.13
  • Malatya, Pütürge (4.7) saat 04.34

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler