12 Şubat depremde can kaybı ve yaralı sayısı kaç oldu?

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetli iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Arama kurtarma çalışmaları sürerken enkaz altından umut dolu haberler gelmeye devam ediyor.
12 Şubat depremde can kaybı ve yaralı sayısı kaç oldu?

Türkiye, 4.seviye alarmverilen depremde yüzyılın felaketini yaşıyor. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetli iki deprem 10 ilde büyük yıkıma neden olurken İki ilde arama kurtarma çalışmaları sona erdi.  Depremin üzerinden 150 saat geçmişken kalan 8 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremin 7. gününde enkaz altından gelecek umutlu haberler bekleniyor. 130 atom bombasına eşdeğer bir yıkımın yaşandığı ifade edilirken can kaybı ve yaralı sayısının kaç olduğu merak ediliyor.

12 ŞUBAT DEPREMİN BİLANÇOSU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 12 Şubat 00:05 itibarıyla, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısını 24 bin 617 olarak duyurdu. Depremin ardından 80 bin 278 kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

DEPREM BÖLGESİNDEN GELİŞMELER 

03.00 Kahramanmaraş merkezli depremlerin en ağır yıkımı oluştuğu Hatay’da devam eden arama kurtarma çalışmalarının 142’inci saatinde 32 yaşındaki Meltem öğretmen 8 katlı binanın enkazından sağ olarak kurtarıldı. Genç öğretmenin kendisini kurtaran ekiplerden ilk isteği çay oldu.

03.32: Türk Hava Yolları (THY), bileti olan üniversite öğrencilerine ücretsiz iade ve değişim hakkı sundu. THY'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Üniversite öğrencilerimizin dikkatine: 11 Şubat'tan önce alınan ve 30 Haziran'a kadar olan uçuşlarınız için ücretsiz değişiklik ve iade hakları tanımlanmıştır. 31 Mart'a kadar THY internet sitesinde yer alan formu, 'diğer/öğrenci talepleri' seçtikten sonra öğrenci belgenizle birlikte doldurarak işlemlerinizi yapabilirsiniz.''

08.40: Kurtarma ekipleri depremden 149 saat sonra 35 yaşındaki Mustafa isimli bir vatandaşı sağ olarak çıkarıldı. Bilinci açık olduğu belirtilen Mustafa, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

80 BİN 863 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

AFAD tarafından yapılan açıklamada "Afet bölgesinden tahliyelerimiz AFAD koordinasyonunda devam ediyor. Jandarma tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar; karayolu, demiryolu, havayolu aracılığıyla toplam 80.863 vatandaşımız tahliye edilmiştir." denildi.

İlgili Haberler