Ziraat, Vakıfbank, Halkbank seçim öncesi kredi faizlerinde sıcak gelişme! Düşecek mi belli oldu

Gelen zamların ardından birçok sektörde fiyatlar tavan yaparken özellikle de herhangi bir şeyin sahibi olmak isteyen vatandaşlar nakit ihtiyacını gidermek için bankalara başvuru yapmaya başladı.
Ziraat, Vakıfbank, Halkbank seçim öncesi kredi faizlerinde sıcak gelişme! Düşecek mi belli oldu

2023 Yılına giriş yapmamızın ardından yükselen enflasyon ve dolar kuru nedeniyle vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekmişti. Asgari ücretim 5 bin 500 TL'den 8 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından vatandaşın yüzü biraz da olsa gülerken ihtiyaçların tamamını gidermek amacı ile vatandaşlar yüzünü bankaya döndü. Bankadan kredi çekmek isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konu başlıklarından birisi de kredi faiz oranlarının 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine bağlı olarak düşüp düşmeyeceği oldu. 

Gelen zamların ardından birçok sektörde fiyatlar tavan yaparken özellikle de herhangi bir şeyin sahibi olmak isteyen vatandaşlar nakit ihtiyacını gidermek için bankalara başvuru yapmaya başladı. Banka kredi faizlerini göz önünde bulundurarak en düşük faize en yüksek kredi veren bankayı bulma arayışı başlarken gündeme 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi geldi. 

KREDİ FAİZ ORANLARI DÜŞECEK Mİ?

14 Mayıs tarihinde gerçekleşmesi beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili sorular gündeme gelmeye başladı. Seçimlere kısa bir süre kala vatandaşlar kamu bankalarında kredi faiz oranlarının düşme umudu ile kredi işlemlerini bekletirken bu sorunun yanıtı merak edilmeye başlandı. Peki kredi faiz oranları düşecek mi? Kredi faiz oranları düşer mi, ne zaman düşer? İşte tüm detaylar haberimizin devamında...

Haziran ayında yapılması beklenen 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs tarihine alınarak erkene çekilmişti. Seçimlerin Mayıs 14 tarihine çekilmesinin ardından birçok düzenleme ve karar peş peşe gelirken bankadan kredi çekmek isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konulardan birisi de kredi faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği oldu. Kredi faiz oranlarının 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle düşüp düşmeyeceği gündeme geldi. 

KREDİ FAİZ ORANLARI NE ZAMAN DÜŞER?

Nakit ihtiyacını bankaların kredi seçeneklerinden faydalanarak kapatmak isteyen vatandaşlar en çok merak edilen sorulardan birisini gündeme taşıdı. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte EYT gibi vatandaşın dört gözle beklediği gelişmeler ve düzenlemeler yaşanırken seçimin kredi faiz oranlarına etki edip etmeyeceği de merak edildi. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminin deprem nedeniyle ertelenmemesi durumunda 14 Mayıs tarihinde gerçekleşmesi beklenirken seçimin kredi faiz oranlarına bir etkisi olup olmayacağı, faiz oranlarının düşürülüp düşürülmeyeceği merak konusu oldu. 

Kredi faiz oranlarının düşeceğine dair net bir açıklama henüz yapılmazken 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kala kamu bankalarında kredi faiz oranlarında düşüş gerçekleşebileceği tahmin ediliyor. 

İlgili Haberler