ZAFER Destekledi Öğrenciler UOSB Tekstil markasını yarattı

Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) mali desteği ile hayata geçirilen proje kapsamında UOSB Tekstil Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “UOSB Tekstil” markası ile flaster kumaş üretmeyi başardı.
ZAFER Destekledi Öğrenciler UOSB Tekstil markasını yarattı

ZAFER tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (MEGDEP) kapsamında Zafer Kalkınma Ajansının (ZAFER) desteği ile Uşak Organize Sanayi Bölgesi MTAL’de “Tekstilde 21. Yüzyıl Mesleki Eğitim Altyapısı ile Geleceğe Doğru” projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında Tekstil Teknolojisi Alanı Dokuma Operatörlüğü Dalı atölyesinin teknik altyapısı iyileştirilerek yeni nesil, işlevsel ve güncel teknoloji dokuma makinesi ile farklı ürünlerin üretilebilmesi sağlandı. 8 öğretmen 15 saatlik Dokuma Makine Operatörlüğü eğitimi aldı. Okulda üretilen ürünlerin kalitesi arttı ve daha fazla sayıda üretim yapılmaya başlandı. Okul “UOSB TEKSTİL” adıyla kendi markasını çıkardı. Firmalarla iş birliği sağlanarak yarabandı yapımında kullanılan ‘Flaster’ kumaş üretimi yapılmaya başlandı.

Türkiye’de tekstil sektörünün önde gelen şehirlerinden olan, aynı zamanda tekstil ürünleri imalatı alanında uzmanlaşma oranı yüksek olan Uşak ilimizde ZAFER’in tekstil sektörü ve tekstilde geri dönüşüm özelinde verdiği farklı destekler bulunmaktadır. MEGDEP kapsamında verilen destekle firmaların isteği doğrultusunda yeni nesil teknolojileri öğrenen, bu teknolojileri kullanabilen ve üretim yapabilen donanımlı bireyler yetiştirilmektedir. Proje ile aynı zamanda kalkınma ajanslarının 2022-2023 teması olan “Genç İstihdamı”na da katkı sağlanmaktadır. OSB ile yapılan protokol ile mezun öğrencilerin istihdamında öncelik sağlanacaktır.”

(HİDAYET KIRAN / HABER)

İlgili Haberler