Yılın İKİNCİ BÜYÜK ZAMMI geliyor! Fiyatı 45 TL birden uçacak

Yıl içerisinde A’dan Z’ye pek çok kaleme zam gelmeye devam ediyor. Fiyatların hızlı bir şekilde maliyet kaynaklı artması vatandaşları zorlamaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre yılın ikinci büyük zammı geliyor! Fiyat 45 TL birden artacak!
Yılın İKİNCİ BÜYÜK ZAMMI geliyor! Fiyatı 45 TL birden uçacak

Aktarılan son dakika haberine göre İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücretlerine yüzde 65 oranında zam yapılması talebi için başvuruda bulundu. İstanbul büyükşehir Belediyesi’ne yapılan başvuru kabul edilirse, artık İstanbul’da taksiye binilirken 2 defa düşünülecek!

EN SON AĞUSTOS AYINDA ZAM YAPILMIŞTI

İstanbul’da, önümüzdeki günlerde taksi fiyatları birden artış gösterebilir. Son olarak ağustos ayında UKOME toplantısından zam kararı çıkmıştı. Buna göre ağustos ayında indi bindi ücreti 70 TL’ye taksimetre açılış ücreti 19,17 TL’ye, km başına ücret ise 13,75 TL’ye çıkmıştı. Ancak akaryakıt fiyatlarının yanı sıra giderlerin de hızlı bir şekilde artış göstermesi sebebi ile zam talebinde bulunuldu.

istanbul-taksi-ucreti-hesaplama-2023-1135940-5.jpg

Aksu, yaptığı açıklamasında giderlerin artması sebebiyle zam talebinde bulunulmak zorunda kaldığının altını çizdi.

70 TL’DEN 115 TL’YE ÇIKACAK

Aktarılan son haberin detaylarına göre bu ay sonunda UKOME’de toplantı düzenlenecek. Eğer toplantı sonunda teklif edilen yüzde 65’lik zam kabul edilirse indi bindi ücreti 70 TL’den 115 TL’ye, taksimetre açılış ücreti 19,17 TL’den 31,63 TL’ye km başı ücret ise 13,75 TL’den 22,69 TL’ye çıkmış olacak.

Vatandaşlar peş peşe gelen zam kararlarına tepki gösterirken, taksitlere zam yapılmamasını istiyor. Ancak son karar UKOME toplantısından sonra belli olacak.