Yatırımcıların dikkatine! İslam Memiş gram altın için bir şans daha var diyerek açıkladı

Altın ülkemizin en çok tercih edilen yatırım araçlarının başında geliyor. Altın almak ya da satmak isteyenler uzmanların piyasaya ilişkin değerlendirmelerini merak ediyor. Piyasa Kahini İslam Memiş de gram altın için yeni bir tahminde bulundu.
Yatırımcıların dikkatine! İslam Memiş gram altın için bir şans daha var diyerek açıkladı

Yatırımcıların dikkatine! İslam Memiş gram altın için bir şans daha var diyerek açıkladı - Yatırımcı ve yatırımcı adayları gram altının seyrini merak ederek çeşitli araştırmalar yapıyor. Küçük yatırımcının da tercih sebebi olan altın son dönemde yaşadığı düşüşlerin ardından şimdilerde dalgalı bir seyir izliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın, dolar, euro için yeni değerlendirmelerde bulunurken gram altın yatırımcısına 'bir şans daha' uyarısında bulunarak tarih verdi. 

İSLAM MEMİŞ: ÇOK ÜZÜLMEYİN

Finans Analisti olarak tanınan İslam Memiş, çeşitli basın yayın organlarının yanı sıra şahsi YouTube kanali üzerinden piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda gram altının düşmesi ile 'alım fırsatının' geldiğini aktaran İslam Memiş, gram altın için yeni bir şanstan bahsetti. Kaleme aldığı bir yazıda piyasalar hakkında öngörülerini paylaşan Memiş, ''Piyasaları yeni haftada oldukça yoğun veri ve ekonomi gündemi bekliyor. Yurt içinde öne çıkan veriler ödemeler dengesi, perakende satışlar, konut satışları, konut fiyatları ve bütçe rakamları olacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası "Piyasa Katılımcıları Anketi" ve Fitch'in Türkiye için kredi notu değerlendirmesini de haftanın son günü analistlerin dikkatle takip edeceği gündem maddeleri olarak takvimde yer alıyor.'' dedi. Yurt dışı merkezli bankaların kararlarına ilişkin değerlendirmelerine devam eden Memiş, ''Yurt dışı piyasalarda en öne çıkan başlıklar, ABD enflasyon rakamları ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı olacak. ABD enflasyon verisi ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB), faiz kararı küresel piyasalar için oldukça önemli. Orta ve uzun vade için beklentilerimde bir değişiklik yok. Altın, gümüş, EUR/USD paritesi yukarı; dolar endeksi (dxy) aşağı. Geçen hafta ABD Tarım Dışı İstihdam (TDİ) verisinin beklentiden yüksek gelmesi, ABD’de iki bankanın batması emtia fiyatlarını destekledi." açıklamalarına yer verdi.

ALTIN İÇİN 'SOLUKSUZ YÜKSELİŞ' TARİHİ VERDİ

Piyaslara ilişkin değerlendirmelerine son veren Memiş, gümüş ve altın hakkında da çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Altının yükselişi ile ilgili olarak, ''Gümüş, çok ucuz kalmaya devam ediyor. Orta ve uzun vade için değerinin oldukça altında. 23 dolar seviyesini kırdıktan sonra önü açık. Ons altın ve gram altın da geçen hafta yaşanan yükseliş için çok üzülmemeli. Bir kez daha alım fırsatı vereceğini öngörüyorum. Haftalardır düşüşlerin aldatmaca ve kalıcı olmayacağını ifade etmiştim. Yıl sonu alım fırsatını verdikten sonra soluksuz bir yükseliş bizi bekliyor. Özellikle Haziran sonrası. Ons altın bin 880 dolar direncinden sonra tekrar bin 830 dolar seviyesine gerileyebilir. Gram altın da ons tarafından olumsuz etkilenebilir. Alamadım diye üzülmemek gerek, son fırsat gelebilir." diyerek sözlerini sonlandırdı. Altında alım fırsatından bahseden Memiş, haziran ayını işaret etmesi ile yeniden dikkatleri üzerine topladı. 

NOT: Bu yazı herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir, yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

İlgili Haberler