ABD'li bankaların iflas açıklaması sonrası uzmanlar altın tahminlerini yeniledi!

İslam Memiş altında son dakika gelişmelerini değerlendirdi. Gram altının o tarihlerde 1500 TL seviyelerini göreceğini söyledi.
ABD'li bankaların iflas açıklaması sonrası uzmanlar altın tahminlerini yeniledi!

Altın yatırımcılarının dikkatine. ABD'li bankaların iflas açıklamalarının ardından altın fiyatları son 1,5 ayın zirvesine ulaştı. ABD'den gelen karar sonucunda altın fiyatlarında değişiklik yaşandı. Bunun üzerine altın ve para piyasaları uzmanları tarafından yapılan altın tahminleri güncellendi. Piyasa Uzmanı İslam Memiş gram altın için yeni tahminlerde bulunarak o fiyatları işaret ederek uyardı. Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri neler? Gram, yarım, tam ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte tüm detaylar..

Geçen hafta ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell tarafından yapılan açıklama sonrasında altın fiyatlarında düşüş yaşanmıştı. 22 Mart 2023 tarihinde yapılacak olan FED toplantısı ile ilgili detaylar merak edilirken 50 baz puanlık faiz artışına gidilmesi ihtimali üzerinde duruluyordu. Altın fiyatları ise bu durumdan etkilenmişti. Fakat ABD'deki bankaların iflas kararı vermeleri ile altın 3 Şubat 2023 tarihinden itibaren en yüksek seviyeye ulaştı. Ons atın 1918 dolara çıktı. Gram altın ise 1167 TL'ye yükselerek rekor kırdı. 

İSLAM MEMİŞ GRAM ALTIN TAHMİNİNİ YENİLEDİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ülkelerde enflasyon seviyelerinin yüksel olmaya devam ettiğini açıklayarak önden yüklemeli agresif faiz artırımlarının çok fazla işe yaramayacağını söyledi. İslam Memiş orta ve uzun vadede altın ons fiyatının 2 bin dolar ve 2 bin 250 dolar seviyesinin üzerine çıkabileceğini tahmin etti. Memiş gram altın tahminini de yeniledi. Buna göre altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş kısa vadede gram altın fiyatlarının bin 100 ile bin 500 TL aralığında değişeceğini öngördü. Fakat gram altının Haziran ayının sonralarına doğru bin 450 TL ile bin 500 TL seviyelerini göreceğini açıkladı. 

İlgili Haberler