Vakıfbank'ta hesabı olanlar dikkat! O işlemi yapmayanların varlıkları devredilecek

Türkiye'nin ilan portali üzerinden her gün yeni ilan ve duyurular yayımlanmaya devam ediyor. Vakıfbank tarafından yayımlanan bir duyuru ile Vakıfbank'ta hesabı olan müşteriler uyarıldı.
Vakıfbank'ta hesabı olanlar dikkat! O işlemi yapmayanların varlıkları devredilecek

Vakıfbank'ta hesabı olanlar dikkat! O işlemi yapmayanların varlıkları devredilecek - Basın İlan Kurumu'nun (BİK) ilan portali üzerinden çeşitli kurum ve kuruluşlarca birbirinden farklı ilan ve duyurular yayımlanmaya devam ediyor. Bu doğrultuda ilan.gov.tr adresi üzerinden Vakıfbank tarafından bir duyuru yayımlandı. Söz konusu sitede yer alan bilgilere göre VakıfBank tarafından on yıldır aranmayan ve zaman aşımına uğrayan her türlü mevduat, emanet ve alacaklara ilişkin hesap sahiplerini veya mirasçılarını bilgilendirmek amacıyla ilan verildi.

VAKIFBANK HESABI OLANLARA DUYURULDU

BİK'in 'ilan.gov.tr' sitesinde yer alan ilana göre; Vakıfbank'ta  ilan edilen zamanaşımına uğramış her türlü mevduat, emanet ve alacaklardan 15 Haziran 2023 tarihine kadar hak sahipleri veya mirasçıları tarafından aranmayanlar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilecek. Bu kapsamda bir duyuru yayımlayan Vakıfbank, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

''2023 Yılı Zamanaşımına Uğrayacak Bankamız Mevduat Hesapları Müşterilerimize Yönelik Duyuru

Bilindiği üzere 5411 Sayılı Bankacılık Kanununun 62. maddesine göre, bankalar nezdlerindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.

Diğer taraftan, ilgili kanun maddesinin uygulanmasına ilişkin olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan "Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin" 8. maddesi gereğince bankaların, nezdlerindeki zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini Şubat ayı başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmeleri gerekmektedir.

Zamanaşımı listesinde isim ve hesap bilgileri yer alan müşterilerimizin 15 Haziran 2023 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat bakiyeleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilecektir.''

2023 Vakıfbank zamanaşımına uğrayacak mevduat hesapları için TIKLAYINIZ

İlgili Haberler