Uşak deri sektöründe yeni bir dönem Bakan Varank ile başlıyor

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin Avrupa Birliği ve Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından 5,2 milyon Euro ile kurulan, “Uşak Büyükbaş Deri İşleme Tesisi” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından hizmete açılıyor.
Uşak deri sektöründe yeni bir dönem Bakan Varank ile başlıyor

Türkiye’nin en modern büyükbaş deri işleme tesisi olacağı açıklanan Uşak Büyükbaş Deri İşleme Tesisi (UBDİT) 8.000 metrekare kapalı alana sahip, günlük 20 ton (800 adet) büyükbaş deri işleme kapasitesine sahip olduğu ve 55 kişiye istihdam sağlayacağı belirtildi.

Uşak Deri ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı UBDİT’in hizmete açılmasıyla Uşak’ta ve Türkiye’de deri sektöründe yeni bir dönem başlayacağını ifade etti.

Deri sanayinin tespit edilen ilk merkezi olan ve dericilik geçmişi 700-800 yıl öncesine dayanan Uşak, dericilik sektöründe yarın tarihi bir güne tanıklık ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yarın Uşak’a gelerek UBDİT’i hizmete açması bekleniyor.

“DERİ SEKTÖRÜNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

Uşak ekonomisine yüz yılı aşkın süredir önemli katkı sağlayan deri sektörünün duraklama dönemine seyirci kalmadık. Küçükbaş deri üreten sanayicilerimize, makine ve bina yatırımı yapmadan büyükbaş deri işleme imkânı sunmak için ‘’Uşak’ta Büyükbaş Deri İşleme’’ projesini ürettik.

Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı eliyle hayata geçirilen Projemiz 5,2 milyon Euro hibe desteği almaya hak kazandı.

Bölgemizde kurduğumuz Büyükbaş Deri İşleme Tesisi (UBDİT) 24 Mart 2022 Perşembe günü saat 10,30 gibi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın teşrifleri ile hizmete açılacak.

2017 yılı Ekim ayında başlattığımız proje yolculuğumuz, tesisin açılmasıyla son bulacak, 5 yıllık hayalimiz gerçek olacak.

Deri sanayicilerimize en uygun ücretle fason olarak büyükbaş deri işleme hizmeti sunulacak.

Etkinlikte ayrıca proje uzmanlarının Tesis Hizmetleri, Tesis Sürdürülebilirliği ve Kümelenme Faaliyetleri konularında konuşmacı olarak yer alacağı bir panel gerçekleştirilecektir” şeklinde bilgi verdi.

(HİDAYET KIRAN /HABER)

İlgili Haberler