Türkiye Merkez Bankası anketi sonuçlandı! Şubat ayı enflasyon beklentisi belli oldu

Şubat ayı enflasyon beklentisinin açıklanmasına kısa bir süre kala TCMB tarafından Şubat ayı enflasyon beklentisi açıklandı.
Türkiye Merkez Bankası anketi sonuçlandı! Şubat ayı enflasyon beklentisi belli oldu

Türkiye Merkez Bankası anketi sonuçlandı! Şubat ayı enflasyon beklentisi belli oldu: Enflasyon beklentisi için yapılan anket sonuçlandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yapılan anket sonuçlarına göre Şubat ayı enflasyon beklentisi açıklandı. Piyasa katılımcıları ile yapılan anket sonucunda Şubat ayı enflasyon beklentisi netleşti. 

Şubat ayının sonuna gelinmesiyle birlikte vatandaşlar enflasyon beklentisinin ne olduğunu araştırıyor. Bu anlamda gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan TEFE-TÜFE verilerine çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ise yapmış olduğu anket sonucunda Şubat ayı enflasyon beklentisini açıkladı. Peki Şubat ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Enflasyon beklentisi nedir? İşte tüm bu soruların yanıtı haberimizde yer alıyor.

ŞUBAT AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

Piyasa katılımcıları ile yapılmış olan anketin sonucu açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayı için beklenen enflasyonu açıkladı. Yapılan anket soncuna göre ise enflasyon beklentisi yüzde 30,44 ten yüzde 30,75'e yükseldi. Yıl sonu enflasyon beklentisinin ise 3 puanlık bir yukarı yönlü revizyonu söz konusu oldu. Peki Şubat ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?

ŞUBAT AYI ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türikiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından Şubat ayı enflasyon verileri 3 Mart 2023 tarihinde Cuma günü saat 10.00'da açıklanacak. 

İlgili Haberler