TSK personelleri 26 bin lira promosyon alacak mı, ne zaman?

Yeni yıl ile birlikte pek çok meslek grubunda promosyon telaşı başladı. TSK personelleri son olarak 26 bin liranın anılması ile heyecanlanırken sorularına yanıt aramaya başladı.
TSK personelleri 26 bin lira promosyon alacak mı, ne zaman?

Promosyon anlaşması için bekleyen jandarma personeli gözlerini banka ile yapılacak sözleşmeye çevirdi. Kamu kurumları ile bankalar arasında yapılan promosyon sözleşmeleriyle kamu çalışanlarına ödemeleri yapıldı. Bankalar ile imzalanan promosyon anlaşmaları çalışanların takip ettiği konular arasında yer alıyor. Jandarma personeline ortalama 26 bin lira promosyon hakkı tanındığı iddia edilirken Jandarma subay ve astsubaylar herhangi bir promosyon anlaşması olup olmadığını merak ediyor.

JANDARMA PROMOSYON ANLAŞMASI YAPILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Sağlık Bakanlığı’nın ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli için 26 bin liralık promosyon anlaşması yapıldı. MSB bünyesinde yer alan TSK personeli 26 bin lira promosyon almaya hak kazandı. Milli Savunma Bakanlığı Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ''Maaş/ücret ödemelerine ilişkin bankacılık hizmetleri ve personele ödenecek promosyona ilişkin olarak Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O ile 1 Ocak 2023 31 Aralık 2025 tarihleri arasında uygulanmak üzere protokol imzalanmıştır.'' ifadelerine yer verildi.

TSK personelinin ardından jandarma personelinin alacağı promosyon merakla beklenirken  Halkbank ile ilk toplantı yapıldığı öğrenildi. Yeni sözleşmenin Mart’ta başlaması bekleniyor.

İlgili Haberler