TİM Başkanı Gülle’ye göre; “Uşak tarihinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdi”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, aralarında Uşak’ında bulunduğu 11 ilin tarihin en yüksek ihracatını gerçekleştirdiğini açıkladı.
TİM Başkanı Gülle’ye göre; “Uşak tarihinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdi”

Kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre, Türkiye'nin kasım ihracatı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 33,4 artışla 21,5 milyar dolara ulaştı.

Gülle Kasım ayı Türkiye ihracatında 72 ilin ihracatını artırdığını, aralarında Uşak’ın da bulunduğu 11 ili ise tarihlerinde ihracat rokru kırdığını açıkladı.

Gülle; “11 ilimiz; İstanbul, Çorum, Adana, Yalova, Zonguldak, Eskişehir, Malatya, Osmaniye, Kütahya, Uşak ve Diyarbakır tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını, kasım ayında gerçekleştirdi. Bu ay en çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 ilimiz sırasıyla; 8,7 milyar dolarla İstanbul, 1,5 milyar dolarla Kocaeli ve 1,4 milyar dolarla Bursa oldu. Bu şehirlerimizin haricinde artışıyla dikkat çeken illerimiz, ihracatını 249 milyon dolar artıran Çorum ve 244 milyon dolar artıran İzmir oldu” dedi.

Uşak, Eylül ayında 36 milyon 276 bin 76 Dolar ihracat yapmıştı. TİM Başkanı İsmail Gülle’nin “Tarihi rekor” olarak tanımladığı Kasım ayı ihracatının da 39. Milyon 039,24 Dolar olduğu öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / UŞAK)

İlgili Haberler