TBMM'de kabul edildi! Emeklilere yüzde 50 zam kararı!

Emeklilerin bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak yeni bir gelişme yaşandı. TBMM’de görüşülen emekli bayram ikramiyesi zammı TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.
TBMM'de kabul edildi! Emeklilere yüzde 50 zam kararı!

Emeklilerin bayram ikramiyelerine dair önemli bir gelişme yaşandığı bildirildi. TBMM’den gelen habere göre emeklilerin bayram ikramiyesi zammı 8. Yargı Paketi içerisine eklenmişti. 8. yargı Paketi görüşmeleri ise TBMM Adalet Komisyonu’nda yapılıyor. Komisyon görüşmelerinde emeklilerin bayram ikramiyelerine dair kanun teklifi kabul edildi.

TBMM GENEL KURULU’NA GELECEK!

Emekli bayram ikramiyeleri hakkında kanun teklifinin komisyonda kabul edilmesi yasalaştığı anlamına gelmiyor. Bayram ikramiyelerine zam yapılmasına dair kanun maddesinin yer aldığı 8. Yargı Paketi kısa bir süre içerisinde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacak. Genel Kurul’da da kabul edilmesi ile beraber Resmi Gazete’de yayımlanıp yasalaşacak. Genel Kurulu sürecinin gelecek hafta başlayıp bitmesi bekleniyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile emeklilerin bayram ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapılıp 2.000 TL’den 3.000 TL’ye yükseltilmesine karar verilmişti. 2024 yılında emeklilere iki defa ödenecek olan bayram ikramiyeleri 3.000 TL olarak belirlenecek. Böylece bir emekli toplamda 2024 yılında 6.000 TL tutarında bayram ikramiyesi ödemesi alabilecek.

YENİ ZAM OLUR MU?

Emekli bayram ikramiyelerinin zamlı tutarının 3.000 TL olarak belirlenmesi neredeyse tüm emeklilerin tepkisini çekti. Yapılan zam oranı düşük bulunurken bayram ikramiyelerinin çok daha yüksek olması istendi. Ancak şu ana kadar bu taleplerin ciddiye alındığına dair bir işaret gelmedi. Yine da bazı uzmanlar yaptıkları değerlendirmelerde emekli bayram ikramiyelerinin ödenmeden seçim öncesinde ek bir zam ile emeklilerin gönüllerinin alınabileceği görüşünü ortaya koyuyorlar. Emekliler bu yönde beklentilere tutunmaya çalışırlarken bayram ikramiyelerinin geçim sıkıntılarına bir etki yapmamasına karşı oldukça tepkililer.

DUL VE YETİMLER DAHA AZ ALACAKLAR

Emekli bayram ikramiyeleri dul ve yetim maaşı alanları da kapsıyor ama onlara 3.000 TL ödeme yapılmayacak. Dosya üzerinden ödeme yapıldığı için dul ve yetimler maaş oranlarına göre ödeme alacaklar. Yüzde 25 maaş oranı olanlara 750 TL, yüzde 50 maaş oranı olanlara 1.500 TL ve yüzde 75 maaş oranı olanlara 2.250 TL emekli bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.