Bankalarda BALLI KAYMAKLI FAİZ dönemi başladı! Parası olan çalışmasın aylık 43.310 TL mevduat faizi alacaklar
Bankalarda BALLI KAYMAKLI FAİZ dönemi başladı! Parası olan çalışmasın aylık 43.310 TL mevduat faizi alacaklar - Dolar kurunda yaşanan yükselişin önünü kesmek adına Merkez Bankası bir kere daha faiz silahını çekerken bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı rakamları yükseldi.
Vatandaşın TL'de kalmasını sağlamak ve dolar kuruna geçişlerinin önüne geçmek için Merkez Bankası yeni tedbir kararları almaya devam ederken alınan tedbir kararları 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları için yükselişe neden oldu. Alınan kararların yürürlüğe girmesi ile beraber bankalarda yeni güncellemeler peş peşe gelirken ödenen faiz getirisi rekora yükseldi.
32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESABI EN YÜKSEK FAİZ VEREN BANKA HANGİSİ?
Bankaların faiz oranları büyük bir hızla güncellenirken yapılan güncellemelerin ardından en yüksek faiz veren banka yüzde 52 oranı ile Fibabanka oldu. Fibabanka bu rakam ile en yüksek mevduat faizi veren banka olurken bu bankayı yüzde 50 oranı ile Alternatif Bank VOV hesap oldu. Akbank yüzde 48 oranı ile sıralamada kendisine yer bulurken oranlarda yapılan güncellemeler ile ortaya çıkan faiz getirisi dudak uçuklattı.
1 MİLYON LİRANIN 32 GÜNLÜK FAİZ GETİRİSİ NE KADAR, KAÇ TL?
Mevduat faiz oranlarında yaşanan yükseliş vatandaşın faiz getirisine de yansıdı. 1 milyon liranın 32 günlük faiz getirisi en yüksek faiz oranı yüzde 52 oranı üzerinden hesaplandığında 43 bin 310 liraya yükselmiş oldnu. Faizde yaşanan yükseliş sonrasında "para parayı çeker" sözü gerçeğe dönüşürken aylık nerede ise 3 asgari ücret getirisi çalışılmadan kazanılmış olacak.
Ziraat Bankası'ndan Ramazan Bayramı Hediyesi! 750 TL bayram harçlığı
9.999 TL’nin üstünde emekli maaşı alanlara BÜYÜK JEST tek seferlik 7.500 TL ödenecek
A101 Ramazan’a özel indirimin kralını yaptı! FİYATI 83 TL birden düştü gören şaşıyor
Cep telefonu hattı olanlara KÖTÜ HABER! Hemen KONTROL EDİN yoksa 400 TL fazla ödeyeceksiniz
En yüksek faiz veren bankalar bu şekilde sıralanırken kamu bankalarının oranları ise daha düşük kaldı. Ancak bankaların yatırılan tutar ve vadeye göre özel teklifler sundukları da belirtilirken bu nedenle birikimi olan kişilerin mutlaka farklı bankalardan teklif istemeleri önerildi.