Tamı tamına 130 bin TL destek ödemesi yapılacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı

Binlerce kişi başta sevdiklerini ve sonrasında evini, işini kaybederken deprem Türkiye'de büyük bir yara açtı. Meydana gelen iki büyük depremin sonucu oldukça kötü olurken Türkiye yaralarını sarmaya çalışıyor.
Tamı tamına 130 bin TL destek ödemesi yapılacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem birçok kişiyi yakından etkilerken çevre 10 il enkaza döndü. 11 İlin etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından binlerce bina yıkılırken birçok kişi enkaz altında kaldı. AFAD tarafından yapılan son açıklama doğrultusunda 44 bin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği belirtilirken yaralı sayısı da 100 bini geçmişti. Türkiye'nin derinden yaralanmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyamanlı vatandaşlardan özür dileyerek helallik istedi. Açıklamasında depremzede vatandaşlar için sağlanacak destek ödemesinden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının detayları merak edildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEK TEK AÇIKLADI!

Binlerce kişi başta sevdiklerini ve sonrasında evini, işini kaybederken deprem Türkiye'de büyük bir yara açtı. Meydana gelen iki büyük depremin sonucu oldukça kötü olurken Türkiye yaralarını sarmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı dünyada eşi benzeri görünmeyen depremle ilgili konuşurken Adıyamanlı vatandaşlardan özrünü dile getirdi. Her şeyin farkında olduklarını ve Adıyamanlı vatandaşlardan hellalik istediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedeler için sağlanacak destek ödemelerinden de bahsetti. 

Açıklamasında birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle de depremzedeler için sağlanacak kira, taşınma yardımının detaylarını verdi. Açıklamasında ilk olarak "Ülkemizin 6 Şubat sabahı 04:17'de yaşamış olduğu o büyük felaketten bu yana 10 bin artçı deprem yaşadık. Dünyada eşi benzeri görülmedik şekilde, üst üste yaşadığımız depremlerin ve artçıların yol açtığı etkilediği şehirlerimizden biri de Adıyaman'dır. Hava ve yol koşulları nedeniyle ilk günden gelemedik.'' diyerek Adıyamanlı vatandaşlardan helallik isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Adıyaman’dan helallik istiyorum. Her şeyin farkındayız ve gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Deprem bölgesinin tamamında 44 bin... vefat ederken,115 bini aşkın vatandaşımız yaralı olarak kurtarıldı. Adıyaman'da çoğu merkezde olmak üzere 6 bin 13 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

HELALLİK İSTEDİ!

Depremin tamamını ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan 553 bin 415 bağımsız bölümün yıkık olduğunu dile getirirken açıklamsının devamında "Depremin tamamında 553 bin 415 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu görüldü. Arama kurtarma çalışmalarının bitmesiye enkaz kaldırma işlemeri hızlandı. Aynı şekilde zarar tespit çalışmaları da bitmektedir. Çadır kentlerdeki 4600 çadırda 14 bine yakın vatandaşımız hayatını sürdürüyor. 44 binden fazla vatandaşımıza da kendi evlerine yakın yerlerde çadır dağıttık. Adıyaman’da 16 bine yakın konteyner kurmayı planlıyoruz. Kısa sürede isteyen vatandaşlarımızı daha iyi şartlara sahip konteyner, prefabrik alanlara kavuşturacağız" dedi.

Kira yardımını 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkardıklarına dikakt çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan  "Kira tutarını 2 bin liradan 3 bin liraya çıkardık. Hiçbir ayrım yapmaksızın 15 bin lira yardımda bulunuyoruz. Depremde hayatını kaybeden yakınlarına da 100 bin lira veriyoruz. Ülke genelinde ödeme yapılan kişi sayısı 1 milyona yaklaştı" dedi.

İlgili Haberler