Sürücüler dikkat! Araç muayenelerinde artık o ücreti ödemeyeceksiniz

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor. Araç muayenesini geciktirdiyseniz Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre bazı kolaylık sağlanacak.
Sürücüler dikkat! Araç muayenelerinde artık o ücreti ödemeyeceksiniz

Araç muayenesi ile ilgili yeni kararlar gelmeye devam ediyor. Araç muayenesini geçirmiş olan araba sahipleri ne kadar ceza ödemesi gerektiğini araştırıyor. Araç fiyatlarının artmasına paralel olarak araç muayenesi ücretleri de yükselmişti. Bu sebepten dolayı birçok sürücü araç muayenesi yaptırmak istemedi. İşte tam da bu konuda alınan yeni karar ile araç muayenesinde yepyeni bir döneme girildi. Peki araç muayenesi ile ilgili alınan karar nedir?

MUAYENEYİ GECİKTİREN VATANDAŞLARA KOLAYLIK SAĞLANACAK

Sürücülerin araç muayenesi yapmaktan kaçmalarını önlemek için ve muayene yaptırmalarını teşvik için yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan bu düzenleme ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlandı. Bütün araç sahiplerini ilgilendiren yeni karara göre araç muayenesini yaptırmaya teşvik etmek için muayene gününü geçiren sürücülere bazı kolaylıklar sağlanacak. 

Araç muayenesini 12 Mart 2023 tarihi itibariyle geciktirmiş olan sürücülere 30 Eylük 2023'e kadar muayenelerini yaptırmak için zaman verildi. Bu süre zarfında muayeneleri yaptırmaları durumunda her ay için hesaplanacak yüzde 5 fazla tutar yerine aylık olarak yüzde 0,75 olarak hesaplanan tutarları ödeyeceklerdir. 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenelme Resmi Gazete'de "7440 Sayılı Kanunun 10'uncu Maddesinin Yedinci Fıkrasına (Araç Muayenelerine) Dair Tebliğ (Seri No: 1)" -şeklinde yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre Karayolları Trafik Kanunu uyarıca araç muayenesini süresinde yaptırmamış olanlara 30 Eylül 2023 tarihine kadar zaman verildi. Bu tarihe kadar araç muayenesini yaptıranlara muayene süersi geçirilen her ay ve kesri için hesaplanması gereken yüzde 5 fazla yerine aylık yüzde 0,75 oranı esas alınarak hesaplanacağı açıklandı.

İlgili Haberler