S&P Türkiye'nin kredi notu kararını açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P’den Türkiye açıklaması geldi. Türkiye’nin kredi notunda pozitif bir değişiklik yapıldığı ilan edildi.
S&P Türkiye'nin kredi notu kararını açıkladı!

Türkiye ekonomisinde yapılan kritik hamleler meyvelerini vermeye başladı. Merkez Bankası’nın değişen para politikası ile beraber atılan adımlar dünyada olumlu yankılanıyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P’den Türkiye ekonomisi hakkında yeni bir açıklama geldi. Türkiye ekonomisinin uluslararası kuruluş tarafından yeniden değerlendirildiği bildirilirken kredi notunda kritik bir değişiklik yapıldı.

S&P'DEN YENİ KARAR!

Türkiye’nin kredi notu son yıllarda uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarınca oldukça negatif şekilde açıklanıyordu. S&P tarafından yapılan son değerlendirmede kredi notunda değişiklik yapılmadı ama kredi notunun görünümünde pozitif bir değişikliğe gidildi.

S&P’nin aldığı karar ile beraber Türkiye’nin kredi notu değişmeyerek teyit edilirken not görünümü ise durağandan pozitife revize edildi. Bunda Türkiye’nin risk priminde kaydettiği düşüşlerin etkili olduğu tahmin ediliyor.

S&P tarafından yapılan yeni değerlendirmelere göre politika yapıcıların aşırı ısınan ekonomiyi soğutmak için ilerleme kaydettikleri belirtildi. Merkez Bankası’nın azalan net döviz rezervlerinin yavaş yavaş artmaya başladığına dikkat çekilirken bu kritik bir gelişme olarak yorumlandı. Merkez Bankası’nın Haziran ayından bu yana yüzde 31,5 oranında faiz artırımı yaptığına da vurgu yapıldı. Bu faiz artırımları ile beraber yurt içi tasarruflarda dolarizasyonun azalması gibi bir sonuç elde edildiği de belirtildi.

S&P’nin Türkiye raporunda Merkez Bankası’nın para politikasında sıkı duruşunun manşet enflasyonda stabilizasyonu sağladığı ama halen daha enflasyonun çok yüksek olduğu ayrıca belirtildi.

S&P son olarak Eylül ayında Türkiye ekonomisine dair bir değerlendirme yapmış ve kredi notunu “B” olarak teyit etmişti. Kredi notu görünümü ise o dönem “durağan” olarak açıklanmıştı. Aralık değerlendirmesinde kredi notu yine “B” olarak teyit edilirken kredi notu görünümü durağandan pozitife yükseltildi.