Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Aralık toplantısı saat kaçta?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralık 2023 Cuma tarihli toplantısının saat kaçta olacağına dair araştırmalar yapılıyor. Asgari ücret zammı için komisyon saat kaçta toplanacak?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Aralık toplantısı saat kaçta?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı her yıl Aralık ayında olduğu gibi yine asgari ücret zammı ile alakalı olarak gündemin baş aktörü oldu. Asgari ücrete Ocak 2024 döneminden itibaren uygulanacak zammın belirlenmesi için yasal süreçler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetiliyor. 1 Aralık 2023 Cuma günü toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı saat kaçta başlayacak?

VEDAT IŞIKHAN DAVET ETTİ!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu için toplantı daveti yasal olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yapılabiliyor. Yeni asgari ücreti belirlemek için de Bakan Vedat Işıkhan tarafından komisyon üyelerine toplantı daveti yapıldı. Bu toplantı için 1 Aralık tarihi seçilirken sonrasında yapılacak olan toplantıların tarihleri açıklanmadı.

KOMİSYONDA KİMLER VAR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda kimlerin olacağı da yasalarla belirlenmiş durumda. Buna göre sayısal eşitlik sistemi uygulanıyor. Komisyonda toplam 15 üye bulunuyor. Bu 15 üye 5'er üyeler halinde işçilere, işverenlere ve hükümete dağıtılmış durumda. İşverenleri temsilen komisyonda TİSK yer alacak. İşçileri temsil etme hakkı ise TÜRK-İŞ'te bulunuyor. Ancak Türk-İş bu yıl farklı bir karar aldı ve bir üye ile toplantıda yer alacak ama kalan 4 üye asgari ücretli çalışanlardan oluşacak. Asgari ücretliler direkt olarak maaş pazarlığına katılmış olacaklar. Hükümete düşen 5 üye ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın üst düzey bürokratları olacak.

TOPLANTI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Asgari ücret tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. Bu toplantının başlama saati olarak kamuoyuna ilan edilmiş bir saat bulunmuyor. Ancak gerek bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere gerekse de geçmiş dönemlerdeki toplantıların saatlerine göre 1 Aralık toplantısı saat 14:00'da başlayacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısından herhangi bir karar çıkmayacak. Büyük bir ihtimal ile taraflar herhangi bir zam rakamını da görüşmeyecekler. Sadece tarafların hazırladıkları enflasyon ve benzer konulardaki araştırmalar masaya yatırılacak.